4 Mart 2011 Cuma

Fairly Legal


Yıllardan beri devam eden ve sürekli bir yenisi çekilen avukatlık dizilerinden sıkıldıysanız bu arabuluculuk dizisi tam size göre. Avukatlardan nefret eden eski bir avukat o iki yüzlü mesleği bırakır ve arabulucu olur. Arabuluculuğu çok sever ve bu sevgisini şu sözlerle dile getirir; “5 yıl avukatlık yaptım. Sonunda bıraktım ve arabulucu oldum. Neden biliyor musunuz? Mahkemede hep birileri kazanır, ama hep bir kaybeden vardır. Kimin haklı, kimin haksız olduğu da pek önemli değildir. Ama arabuluculukta her iki taraf da kazanır”.

Oldukça eğlenceli ve sürükleyici olarak başlayan Usa Networkun'un bu yeni dizisi insanı kendine çekiyor ve bir sonraki bölümü merak ettiriyor. Dizide, daha önce hiç yaşam alanı olarak kullanılmayan bir yer kullanılıyor; bir tekne. Kate Reed (Sarah Shahi), ölen babasından kalan bir teknede yaşıyor. Ben de hep teknede yaşamak istemişimdir. Ev yerine teknede yaşamak ne maceralı olurdu kim bilir. Canın sıkılınca yer değiştir sürekli ve tatillerini spontane kendin ayarla. Ne güzel bir hayal!

Başroldeki kızımızın telefonunda herkesin Oz Büyücüsü'nün karakterleri olarak kaydedilmesi hoş detaylardan biri. Dizinin dediği gibi "Less lawyer, more appeal". İzlemenizi öneririm.

http://www.imdb.com/title/tt1586676/