19 Ağustos 2009 Çarşamba

Sıcak Karpuz Etkisi Yaratan Yaz Dizileri

Yaz ayı düşük bütçeli, eğlencelik ve oyalamalık diziler sezonudur. Bu diziler için genelde uyduruk senaryolar ve tanınmamış oyuncular seçerler. Bazı yaz dizileri şanslıysa iyi reyting alır ve Eylül’le birlikte normal sezon hayatına demir atmış olur. (bkz : Küçük Kadınlar ) Bu dizilerin nerede son bulacağını ve hikayenin seyrini izlediğiniz ilk yarım saatte anlarsınız.

Daralmamıza neden olan sıcak karpuzun dilimlerini irdeleyelim şimdi:

Unutulmaz
İki kız kardeşin aynı erkeğe aşık olmaları ve gelişen enrikalar. Baldız baldan tatlıdır muhabbeti neden fantazi öğesidir acaba. Kan bağ olmamasına rağmen bana hep ensest ilişkiyi hatırlatır bu durum. Zaten Yaprak Dökümü’nde “kızkardeşler ve asıl erkek seks üçgeni” boylu boyuna işlenirken ne gerek vardı bu diziye? Biraz enrikaya ara verilsin değil mi?! Ayrıca entrika güzel de işlenmiyor. Biraz “Boleyn Girl” izleyip ders mi alsalar acaba?

Yalancısın Sen
Ranini’nin bahsettiği bu dizinin 20 dakkasını izledim ve sonuç yine hüsran. Evlenmek istemeyip bekar kalmak isteyen bir oğul, evlenmesini isteyen bir anne ve anlaşmalı sevgili rolünde bir kız. Evlenmek istemeyen çocuk acaba gay mi dedim kendi kendime. Neden evlenmek istemez ve evlenmek için bunca tezgah neden? Evet, çocuk gay değil zamparanın tekiymiş ama konu yine çok boş, absürd ve yaratıcılıktan uzak geliyor. Daha yaratıcı olmak adına başroldeki çocuğu gay ve kızı lezbiyen yapabilirlerdi. Hem sosyal mesaj vererek evlenmek zorunda bırakılan eçcinsellere değinirler hem de aileleri eşcinsellik hakkında bilinçlendirirlerdi. Ama nerdee?

Aile Reisi
"İki Aile" dizisinin tıpatıp aynısı. Star Tv’ye pes doğrusu demek istiyorum. Bari farklı bir kanalda yayınlasalardı. Hem İki Aile dizisi daha komikti. Bu diziye yorum bile yapılmaz. Aile Reisi sucks!

Kapadokya Düşleri
Kapadokya’da geçen bir gençlik draması. En az TRT kadar vasat bir dizi. Oyuncular da vasat, belirtmeden geçemeyeceğim!

Geniş Aile
Sıcak aile dizisi olma iddiasında olan ama kanımca hiç de sıcak olmayan dizi. Çok soğuk buldum diziyi. Konusu Almancı bir ailenin kızı ile evlenip Almanya’ya giden ve üç ay sonra boşanarak eve dönen Cevahir ( Ufuk Özkan) etrafında dönüyor. Diziden nefret etmeniz için 2 oyuncu; Birincisi Ufuk Özkan, ki kendisi Emret Komutanım, Benim Annem Bir Melek ve bu dizi ile aynı oyunculuk kariyerini sürdürmektedir, ve ikincisi İlker Ayrık, ki oyunculuğundan ve tipinden nefret ederim. Ne yapayım, çok şekilciyim!

Haneler
Çeşitli ailelerin skeçlerini ekrana getiren bir dizi. Skeç konusunda hiçbir zaman başarılı olamayacağız sanırım. Skeçlerde Saturday Night Live kalitesine ne zaman ulaşacağız acaba ya da kendimizi Olacak O Kadar klişelerinden ne zaman uzaklaştıracağız?!




Uygun Adım Aşk
Denizci ve Karacı askerlerin maceralarını anlatan romantik komedi dizisi. Türkiye’de her asker dizisi tutar diye yola çıkmışlar sanırım. Yeni “Emret Komutanım” olamayacak kadar vasat bir yapım!

8 yorum:

cenebaz dedi ki...

Hepsine okey de "geniş aile" sıcak bi dizi be. Hele İlker Ayrık'ın şaşkın,kılıbık halleri pek şeker. Nişanda Nazan'a "artık benim ailem sensin" derken pek bi duygulanmıştım. Ben sevdim o diziyi, umarım kış sezonunda da devam eder.

Popüler Yorum dedi ki...

yürü be D&G :) kim tutar seni...
aynen katılıyorum:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

cenebaz,

Geniş Aile'ye eylül ayında devam etme kararı verilmiş. Eylül'de izlenebilecek :)


Popüler Yorum,

Teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

geniş aile eglenceli bir dizi devam etmesine sevindim :)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

eCem,

Benim göremediğim güzel şeyler var sanırım bu dizide. Anlayamadım hala :)

umut dedi ki...

hepsi çok güzel

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

umut,

Yalannnnnn :)

Adsız dedi ki...

geniş aile ilgili objektif değil de önyargı dolu bir karar bence seninki; en başından reddetmişsin sen o diziyi...