28 Eylül 2009 Pazartesi

Ezel Kristo Kontu

Monte Kristo Kontu'ndan uyarlanan Ezel dizisi sonunda seyirciye "Merhaba" dedi. (Biliyorum, çok klişeyim!) Monte Kristo Kontu, intikamın anası hatta babasıdır. O yokken intikam diye birşey yoktu sanırım. Quentin Tarantino bile her gece ağlıyor ben neden yazamadım bu kitabı diye. Biliyorsunuz tabi, "intikam film olarak yenilir" Quentin abimizde. Onu da çekecektir bir gün elbet. Monte Kristosuz intikama intikam demem çünkü.

Konu itibariyle çok iyi uyarlanmış Ezel. Gözümü alamadım izlemekten, reklamlarda bile değiştirmedim, siz düşünün artık. (Bu aralar çok Türk dizisi izliyorum da!) Monte Kristo Kontu'ndaki aynı konu zaten. En yakın arkadaşları ve sevgilisi tarafından kumpasa getirilmiş Ömer ( Kenan İmirzalioğlu) hapishaneye düşer ve orada hayatını değiştirecek bir adamla tanışır. Ve olaylar gelişir...



Dizideki insanların boyalı saçları çok komik duruyordu ama bu ayrıntıyı düşünmeleri bile güzel. Kenan'ın gençliğini canlandıran çocuk feci benziyordu Kenan'a. Casting'e helal olsun! Bu arada Cansu Dere de çok güzel bakıyor. Oyunculuğunu bilemem ama bakış atmayı çok iyi geliştirmiş.

İntikam filmlerini severim. Quentin'i tek geçerim o yüzden. Bu intikam dizisi de tutacak. İnsan soğukkanlı bir canlıdır ne de olsa, kinini de tutar, intikamını da alır.

O yüzden şimdiden "Go Kenan, Go!" :)

7 yorum:

NN dedi ki...

severek izledim ik bölümü. ama cansu dere olmamış. o kadından hoşlanmıyorum. başka bir esas kız olabilirdi. sadece yiğit özşener için bile izlenir.

csyasoo dedi ki...

Yine ben :D

Efenim ilk iki bölüm olarak konuşacak olursak güzel dizi.Şu an için herzaman olduğu gibi gözüme takılan birşey bulamadım.Yada buldum hatrlamıyorum.Çünki öğrenci evinde izlenen diziden hayır gelmez :D

Neyse dediğin gibi Casting iyi.Eski hali ile yeni hali absürd durmamış.Hatta ben küçük veledide Kenan'ın eski haline baya bi benzettim.Ki çok çok büyük ihtimal,hatta ihtimal değil kesin Kenan'ın çocuğu zaten o veled :D


Dizinin güzel yanlarından birisi Lost'dan fazlası ile aşina olduğumuz Flashback olayı.Tabiri caizse cuk diye oturmuş..Zaten flashbacksiz cekilmezdi bu dizi ya neyse :D

Genel itibari ile güzel dizi.İzlenilebilitesi yüksek bakalım nasıl olacak diğer bölümler.


Bir de unutmadan.Bloğa aradım aradım ama İKİ AİLE dizisi ile ilgili bir post bulamadım.Çok üzüldüm valla bu duruma.Ben 2006 yılında üni'ye yeni başladığım için izleyememiştim diziyi.Yurt du yeni ortamdı falan.Ramazanda başladım diziyi izlemeye gerçekten çok güzel diziymiş.Kaçırmışım.Seninde İKİ AİLE ilgili düşüncelerini merak ediyorum :D

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

NN,

Bana da Cansu Dere cuk diye oturmuş gibi geldi. ( Kenan'ın kucağına değil tabi, diziye :)) ( Iyyy, espiriye bak, kendimden utandım :S


csyasoo,

Flashback olayı güzel, ben de beğendim. Ama merak ediyorum. 3-4 sezon daha bu diziyi sürdürürlerse, reytingi çok iyi çünkü, ne hale gelecek dizi çok merak ediyorum. Neye bağlamaya çalışacaklar :)

Bu arada İki Aile'yi zamanında ben de kaçırmıştım, ben de birkaç bölümünü izledim tatillerde. Güzel bir diziymiş, eğlenceli. İclal Aydın'ı bu dizide oyunculuk bakımından ilk defa beğenmiştim.

SirEvo dedi ki...

Süper devam ediyor dizi. Dediğiniz gibi de tutmuş durumda. TV izlemeyen ben bile izliyorsa vardır bir keramet. :D

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

SirEvo,

Ben de bağımlısı oldum, hiç sorma :) Pazartesi günlerini ipler çeker oldum. Artık internetten bile izlemiyorum diziye. Kıpırdamadan ekran başında 2 saatimiz gidiyor ama helal olsun :)

Adsız dedi ki...

ya ben bu diziye hayranım heleki ezelin yürüyüşü bakışı rüzgar estiriyor fiziği çok süper tam bu diziye uymuş

BABBPP dedi ki...

Gizem ve seyirciye beyin jimnastiği yaptırması açısından lostla kapışır :D en azından benim için diyelim.6 yıl gibi uzun bir süreden sonra sanırım sıkıldım birazcık.

Cansu dere ve kardeşi hariç tüm oyunculuklar süper.Ayrıca son zamanlarda konuk oyuncuların katkısı müthiş.Tabi Tuncel Kurtiz faktörünü unutmamak lazım.Senaryo (ç)alıntı olsada Türkiyedeki en iyi dizidir şuan.Hiç bozmaması dileğiyle..