2 Temmuz 2009 Perşembe

Benim Güzel Ütopyam: ACME

Tiny Toons çizgi filmini hatırlıyorsunuzdur ya da en azından bir kere izlemişsinizdir. Looney Toons karakterlerine gönderme yapılarak oluşturulan junior karakterler. Pek bir sevimli ve hınzırdı hepsi. Diyeceğim odur ki, benim ütopyam orasıydı. Hep orada yaşamak istemişimdir; ACME şehri. Sayısız farklı icadı olan Acme, sayısız farklı binası olan Acme, sayısız güzellikte okulu olan Acme. Acme markasını Road Runner’dan da hatırlayabilirsiniz. Coyote’nin sürekli malzeme ısmarladığı ama hep elinde patlayan Acme malları. Çocukluk dönemi zaten en güzel dönemdir, bir de güzel bir hayat ve güzel bir şehirle tamamlanırsa bu çocukluk dönemi alın size Acme Ütopyası.

6 yorum:

Popüler Yorum dedi ki...

sen ne zaman çocukluktan bahsetsen, ben gözüm dolmadan yorum yapamıyorum, yine öyle oldu...

admin dedi ki...

aahh süper bir hatırlatma oldu bu!

daha geçen gün birine bahsetmiştim de yüzüme boş boş bakmıştı karşılığında.

çok özledim ben de onları, hele o tuhaf acme tasarımlarını :)

artık nedense vermiyorlar hiç tv'de..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

benim de çocukluğum Acme nedir diye düşünerek geçti:-)gerçek sanırdım:-)))

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Popüler Yorum,

Keşke gözümüz sadece bu şekilde dolsa.


Irazca,

Evet, bazen ben de izleyip nostalji yapmak istiyorum :)


Neslihan,

Aslında önceleri ben de gerçek zannediyordum :)

teletabi dedi ki...

Acme'nin en büyük müşterisi kesinlikle Coyote'dir lkdslkşfaslkdş Böyle bir ee nasıl denir efenim public figure olmuştur marka için bence de. miss congeniality 2(böyle mi yazılıyordu yahu bu kelime) filminde Sandra Bullock'un güvenlik birimlerinin medya yüzü olması gibin. Can Coyote ya! Ayrıca benim oyun tasolarımdan biriydi. Birincisi 44 no'lu Bugs Bunny süper tasosuydu sanırım. Arada 61 numaraları Bugs Bunny mega tasosunu da kullanırdım. Birlik tasolardan ise yamulmuyorsam numarası 35 olan coyote tasom oyun tasomdu. Hey gidi!

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Ben de zaten en çok Road Runner'a sinir olurdum, Coyote bir yakalasa da gebertse şu kuşu diye iç geçirirdim. Bir bölüm bile yakalamasına ve pataklamasına izin vermediler ya :)