5 Eylül 2009 Cumartesi

Es Es Baby!

Es-Es dizisi geçen haftalarda beyaz ekranla tanıştı. Adını ilk duyduğumda çok merak etmiştim anlamını. Meğerse Eshişehirspor’un kısaltmasıymış, İzmir Karşıyakaspor’un Kafsinkaf’ı gibi. İlk bölümünün reytingleri ATV’yi tatmin etmedi sanırım ki bu nedenle Cumartesi günleri yayınlanıyor artık. Dizilerin gün ve gün gezmesi beni hep deli etmiştir. Hangi gün başladıysa o gün devam etmeli ve insanlar da kanal kanal o diziyi aramamalı bence.

İlk bölümü bende pozitif etkiler bıraktı ve bu dizi tutar dedim. The O.C.’ye benziyor denildi ama hikaye ile alakası yok. Bir tek varoş çocuk ve sürekli sorun çıkartan abisi benzer diyebiliriz sadece. Diziyi kısaca özetlersek, boşanmış bir aile, kendini işine kaptırıp çocuğunu uyuşturucu batağına kaptırıp ölümünü gören bir baba, kızını miletvekili oğluna peşkeş çeken bir anne, milletvekili ile ticari ilişkiler kurmaya çalışan bir cici baba, aklı beş karış havada esas kız ve kankası, belalı bir abi ve zeki ama varoş batağına saplanmış bir esas çocuk.

Kötü abi rolünde Berk Hakman var ve kendisi iyi çocuk rollerinden sıyrılıp farklı bir rolle çıktı karşımıza. Tercan karakterini iyi taşıyor ve yapay durmuyor.

Ahmet Rıfat Şungar’ı 3 Maymun’dan sonra ilk defa izliyorum. Daha önce Hatırla Sevgili’de oynamış ama o diziyi izlemediğim için yorum yapamıyorum. Varoş delikanlıyı güzel canlandırıyor, oyunculuğu da göze batmıyor ama çok önemli bir sorunu var. Kelimeleri yutuyor ve anlaşılır konuşamıyor. Diksiyon dersleriyle halledilebilir sanırım, üzerinde çalışması lazım. Dikkatimi çeken bir diğer konu da aşırı terlemesi. 3 Maymun filmi sıcaklarda çekilmişti ve nehirler kadar ter akıtmıştı. Şansına bu dizi de sıcaklarda çekiliyor ve yine aşırı terleme sorunu ile baş başa.

Erdal Beşikçioğlu, her erkeğin yaşlanınca olmak isteyeceği bir erkek. O yaşta bu ne karizma dedirtiyor adama. Köprü dizisi ve Vali filminde oynamış ama bukalemun gibi, hiç benzemiyor diğer karakterlere.


Derya Alabora, keşke oyunculuk yapmasa da hep onu güzel hatırlasak. Hep aynı oyunculuk ve hep aynı kıvırcık kızıl saçlar. Kendisini çok sevsem de artık katlanamıyorum. Bir insan hiç mi değiştiremez kendisini. Tamam, oyunculuk tarzı belli bir yaştan sonra zor değiştirilir, ama bari saç rengini değiştir değil mi? Hep aynı kızıl saç! Sen pavyonda şarkıcılık yapan bir kadını canlandırıyorsun, dipleri siyah uçları sarı boyatsana saçlarını. Böyle detaylar güzeldir dizi ve filmlerde. Biraz Popstar Mehtap’ı izleyen herkes ondan daha iyi oyunculuk çıkaracağından eminim!

Özetlemek gerekirse güzel bir dizi Es Es. İzlenilebilir veya arada ne oluyor diye bakılabilir :)

10 yorum:

csyasoo dedi ki...

Bende izledim 1-2 bölüm hoş dizi.

aysegul in ny dedi ki...

aaa ne guzel ekıp ne guzel kadro bu arada bır dızı bloguna hıc yakısıyormudur "hatırla sevgılı"yi izlememek son zamanların en ıyı dızınlerınden biriydi ki bu cocuk Ahmet Rıfat bence "3 maymun"dan bile daha iyiydi dizide onun dışında Berk'te yakışıklılığını kullanmadan oyunculuğunu konuşturuyor yine sanırım diğer ekip elemanları hakkında ki yorumlarına ise sonuna kadar katılıyorum inşallah güzel bir dizi olur ve tutar Atv'de bunu diğer dizilere yaptığı gbi yiyip yutmaz...

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

csyasoo,

reytinglerde 1 numara valla, iyi olacak gibi.


aychulus,

Politik dönem filmleri ve dönem dizilerinden hoşlanmadığım için izlemedim valla "Hatırla Sevgili"yi ve pişman değilim. My bad :)

Atv ne kadar acımasız değil mi hiç acımadan çat diye. "Atv Wears Prada" ahahaha

Unknown dedi ki...

Berk Hakman'ı çok başarılı buldum burada. Ranini'nin blogunda bu çocukla ilgili ciddi bir tartışma döndü geçenlerde. İyi mi değil mi gibisinden. Orada birisi Hakman'ın Şungar daha öne çıkarılıyor, daha beğeniliyor diye biraz bozulmaya başladığını falan yazmış.

Bana nedense bu çocuk daha iyi oynuyormuş gibi geldi dizinin başından beri. Oynamıyormuş gibi geliyor hatta. İnandırdı beni, ne bileyim.

Şungar da aynı şekilde çok iyi. Derya Alabora'nın karakteri var mı yok mu ben anlamadım pek. Fazla geri planda.

Başroldeki zengin kız hiç olmamış. Hiç beceremiyor. Yavşak sevgilisi ve yakın arkadaşı da öyle. Bir de senaryoda bazı diyaloglarda ciddi bir yapaylık var. Dizide bişeyler eksik, yanlış sanki ama çözemiyorum. İyi bir dizi diyebilmem için bana bir şeyler eksik geliyor. Oturur umarım zamanla.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Mert,

Ben de çok başarılı buldum Berk Hakman'ı ve ciddi ciddi ilerletmiş oyunculuğunu. Ranini'deki o yorumları okudum ve bu kadar büyütülmesinin sebebini anlamadım açıkçası.

Genç oyuncularda gerçekten problem var. Hepsi kalas resmen. Cast o konuda kötü bak :)

Bolat dedi ki...

Dizi yayindan kalkti mi bu hafta Avrupa Atv'de oynamadi cünkü.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Bolat,

Dizi cumartesi 20:00'de yayınlandı Atv'de. Atv Varupa'yı bilmiyorum ama aradaki yayınlanma farkı 1-2 saattir herhalde. Bu cumartesi 19 Eylül'de 5. bölümü yayınlanacakmış Atv'nin websitesine göre.

csyasoo dedi ki...

Yazmadan duramayacağım :D

Şimdi efenim sahuru beklerken atv'de bu dizimize denk geldim bi bakam dedim.

Tercan mı ne ise bankda uyuyor ve geçmişte yaşadıklarını görüyor rüyasında.7-8 yaşlarında o zaman.

Babası ile annesi kavga ediyor bu kardeşi ile masanın altına saklanmış.Kardeşi fırlıyor babasına dikleniyor anneme vurma falan.Annesi babasını itiyor ve düşerken kafasını çarpıyor kenara adam 1 dakka kendine gelemiyor ve bu sırada anne küçük çocuğu kapıp

burası önemli;hiç diğer çocuğa bakmadan,adını söylemeden babaya diklenen çocuğu kucağına alıp evden kaçıyor.Buraya kadar herşey normal.He bu arada küçük cocuk altını ıslatıyor falan.

Sonraki sahnede anne bir bahçede çocuklarının vesikalıklarına bakarak aynı günü hatırlıyor.Küçük cocuğu kucağına alıyor ama

Dikkat ! Bu sefer diğer masa altındaki çocuğun adını bağıra bağıra evden kaçıyor.

Benim anlamadığım nasıl olyuor bu ?
İnsan biraz dikkat eder.Böyle senaryo mu olur be :S


Aynı sahnenin 2 farklı bakış açısından çekimi.Tamam güzel ama replikler niye farklı.sahnede olmayan şeyi aynı sahnenin diğer çekiminde neden başka çekiyorlar ?

kafama takıldı acaip yazam dedim :D

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

csyasoo,

Sen çok yaşa emi :) ( Çok mu teyze oldu bu kullanım yoksa :)

Çok güzel tespitler valla. Sen bu kadar dikkatle izleme bu dizileri ama, sonuçta hepsi "Made in Turkey" :)

csyasoo dedi ki...

:D

Sadece dizilerde olsa iyi.

Güz Sancısı'nda dikkatimi çekti;evlerin önünde doğalgaz kutuları var :D

1950'lerde doğalgaz mı vardı ist'da ?

:D