11 Ocak 2010 Pazartesi

Cougar Town

Bu sezonun ABC bombalarından Gougar Town ile tanıştım Cumartesi günü ve bir solukta 10 bölümünü izledim. Sezonun en komik dizilerinden biri diyebilirim. Bazı yerlerde kahkaha atmaktan boğulacaktım.

"Cougar", "puma" anlamına geliyor ve Amerika'da genç erkeklerle çıkan orta yaşlı kadınlara bu isim takılıyor. How I Met Your Mother'ın bir bölümünde de hatta pumalara değinilmişti. Barney Stinson'ın kendi sözleriyle "cougar"ın anlamı :)

"A cougar is an attractive, sex-crazed, middle-aged woman, usually found prowling airport bars and smoky pool halls in search of nubile flesh. Look around you: most likely there's one training her eyes on you right now. She's a predator, a vicious carnivore looking to feed before continuing on her ferocious way, and that's the most beautiful part of the majestic cougar: her unflagging desire to move on after a mauling. Clearly, this is an advanced species."


Diziye dönecek olursak, Courteney Cox "Friends" ve "Dirt"ten sonra yine başarılı bir dizi ile dönüş yapmış oldu. Hayatın anlamını genç erkeklerde aramaya başlayan Jules karakterini çok iyi canlandırıyor. Genç erkeklerle tanışma amatörlükleri ve oğuluyla arasındaki diyaloglar çok eğlenceli.

Diziyi tamamlayan 2 yan kadın karakterimiz de var. Christa Miller (Ellie: Jules'un yan komşusu ve kankası) herşeyi bilen ve her şeye laf sokan sarkastik kadın boşluğunu doldururken Busy Philipps (Laurie: Jules'un emlak ofisindeki iş arkadaşı) de avam ve sürtük kadın boşluğunu tamamlıyor. Busy Philipps çok başarılı ve konuşmadan yüz ifadeleriyle bile beni komaya sokabilir. Arada sırada ortaya çıkan pumaların kraliçesi Barbara'yı da (Carolyn Hennesy) es geçmemek lazım tabi.

Eğlenceli, komik ve light bir dizi arıyorsanız kaçırmadan izleyin derim.




2 yorum:

Kadri Karahan dedi ki...

Hemen takibe alınacaktır :) ...

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Çok keyif alacaksın izlerken. Kahkahalarını şimdiden duyar gibiyim :)