20 Şubat 2010 Cumartesi

1 Kadın 1 Erkek

İlk önce youtube videolarıyla tanıştım daha sonra da bölümlerini tek tek izlemeye başladım Digiturk Türk Max kanalında yayınlanan "1 Kadın 1 Erkek" dizisini. Birinci sezonun 4 DVD'si teker teker çıkamaya başlayınca da mutlaka yazmalıyım artık dedim.

Diziyi izlerken aklım başımdan gitti ve ağzım açık kalakaldım. Bizden, yani bir Türk yapımından hiç beklemiyordum böyle bir diziyi. Şaşkına döndüm resmen. Fransız yapımı "Un Gars Une Fille" (http://www.1gars1fille.com/index_ok.htm) dizisinden uyarlananan dizi inanılmayacak derecede başarılı.



Oyunculuk ve diyaloglar inanılmaz. Demet Evgar'ı çok beğeniyorum ve bu dizide oyunculuğunun doruk noktasına geldiğini söyleyebilirim. Emre Karayel'i de bu dizide tek geçerim. Başka bir kadın ve erkek oyuncu olamazdı bu roller için herhalde. Mükemmel bir uyum göstermişler ve ortaya harika bir yapım çıkmış. Beren Saat araya yastık koymaya devam ede dursun bu dizide oyuncular meme kanseri riski için göğüs kontrolu yapıyor, asansörlerde ve arabalarda sevişiyorlar ve hiçbir yorumda bulunmuyorlar. Çünkü mesleklerini yani oyunculuklarını icra ediyorlar.


30 dakikalık sit-com olmaz Türkiye'de diyenlere tokat gibi gelmesini umuyorum bu dizinin ve umarım artık can sıkmayan 50 dakikalık kaliteli diziler de çekilir.

Bu arada bu kadar iyi uyarlama olduğunu görmem "Coupling" uyarlamasının da yapılabileceğini düşünmeme ve umutlanmama neden oldu. Demet Evgar, Gina Bellman'ın canlandırdığı nevrotik ve kaçık Jane Christie karakterini ne kadar iyi canlandırır değil mi? Heyecanlandım haa! :)

P.S. Dizinin en iyi bölümlerini buradan izleyebilirsiniz: http://1kadin1erkek.com/

4 yorum:

SirEvo dedi ki...

İzlemesem de izleyen herkes büyük bir keyifle izliyor. :))

Unknown dedi ki...

Oyuncuların profesyonellikleri büyük rol oynuyor dizinin güzelliğinde. Gerçi digiturkümüz yok ama ordan burdan izlemekteyiz artık. :(

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

SirEvo,

Çerez niyetine mutlaka izle favori bölümleri, çok beğenirsin eminim :)

tyler78,

Ben de internetten izliyorum tüm bölümleri arka arkaya :)

BABBPP dedi ki...

Güzel dizi.Türkiye şartlarının üstü bir dizi.Yazanlara da,oynayanlara da tebrikler.