26 Mayıs 2009 Salı

Ah Kalbim

TRT 1’de dizi fiyaskolarından sonra nihayet güzel diyebileceğimiz bir dizi başladı. Ah Kalbim dizisi her Cuma 19:50’de TRT ekranlarında yayınlanıyor ve şu ana kadar 3 bölümü yayınlandı. Aslen İspanyol dizisinden uyarlanan bu dizi uyarlama açısından iyi kotarılmış, göze batmıyor Altın Kızlar gibi. Dizinin kadrosu sağlam gibi dursa da Tamer Karadağlı antipatisini uzaklaştıramıyor. Harbiden kim bu adamı Jön yaptı?!

Fadik Sevin Atasoy’u beğeniyorum. Avrupa Yakası’nda konuk oyuncu olarak histerik bir kadını canlandırdığı bölümde kasıklarıma ağrılar girmişti gülmekten. Bu dizide de histerik, aklı karışık, saf bir femme fatal’i canlandırıyor. İlk bölüm izlenimlerime göre nihayet Fadik’e yakışacak bir dizi çıkabildi. En son projesi Son Bahar dizisinde deri pantalon ve gotik makyajla abidik gubidik koşturma sahneleri çekiyordu Galata Köprüsü’nde. Sezin Akbaşoğulları’nı da severim. Her an ağlayacak gibi duran yüzünü çok romantik ve duygusal buluyorum. Tuluğ Çizgen’e zaten bir şey diyemiyorum, yıllardan beri ciyak ciyak sesiyle aynı oyunculuğu sergiledi. Diğer oyuncular; Emre Kınay, geçiniz, Tamer Karadağlı’nın besleme eşi, geçiniz, Tamer Karadağlı, tekme tokat geçiniz.

Pilot bölümünü izlediğimde Tamer Karadağlı’yı Dr. House gibi mi yapacaklar diye çok korkmuştum. O kadar uçmamışlar tabi :)
TRT’nin dizi tanıtımındaki yazıyı görünce gülesim geldi. Kamuran yani Tamer’i anlatan aşağıdaki küpür;
“Gündelik hayatında sık sık reçete diliyle konuşur. “Semptomlar, yan etkiler, yemekten önce, tok karnına vb. gibi.”
Bu dil reçete diliyse artık, yazıyı yazanın House MD’yi izlemesi şart! ( Kesin Lupus! :) )

Kısacası dizi TRT’ye göre fazla iyi ve bu kanalda reytingi %2’yi geçemeyeceği için yazık olacak. Umarım tez zamanda başka kanala taşınır da çöpü boylamaz.

P.S. Neden Türk dizilerinde psikiyatrist ve psikologların odaları bu kadar iğrenç. Sanırım gerçek psikologların da oda dekorasyonları bu kadar berbat. İnsanlar oraya sorunlarını konuşup rahatlamaya gidiyorlar ama dekor ve rahatsız koltuklarda daha da depresyona giriyorlardır herhalde. En azından ben izlerken geriliyorum, psikologa gitsem hiç duramam herhalde.

6 yorum:

aysegul in ny dedi ki...

hahahaah besleme demiş kadına yaa çok guldum yıllardır düşünürüm bir doğru sıfatı bulamam o kadına ve hep vardır onun da bir numarası falan derim ama yok valla gerçekten yok kadın parayı buldu hala aynı saç renginde ısrar ediyor abicim...Fadik madikte sevmem ama TRT'nin dizileri iyidir yani uzun süredir TRT'nin hiç bir dizisini izlemedim aslında ama 7 Numara,Şaşı beş miydi neydi anladın sen Çıkmazı vardı ve de 7Tepe İstanbul ki bırak TRT'yi bütün kanallar tekrar göstersin bence...Neyse daha çok yorum yap yaa uzağım ben çok burda hiç birşeyden haberim yok...Bir de ben gelmeden bir akasya durağımı ne ole bısey baslamıstı Onurşan falan taksici muhabbeti hala devam ediyormuş o çok şaşırdım ne ayak?

çiğdem dedi ki...

denk geldikçe okuyordum yazdıklarınızı. birkere de gizemli bi şekilde yorum bırakmıştım :) ama bugün daha önce izlemeye fırsatımın olmadığı bu diziyi anlatışınızı çok beğendim ve sanırım artık sık sık burada olacağım:))
özellikle sözkonusu oyuncular hakkında ki tespitleriniz harika. hala gülüyorum ve hepsine katılıyorum:) umarım gelecek nesiller tamer karadağlı felaketine bizler gibi maruz kalmazlar:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

aychulus,

Bana çok gurursuz geliyor o kadın, kocan sana neler yaptı ama sen hala onun dizisinde oynayabiliyorsun! Canını sevdiğimin parası :)

Şaşıfelek Çıkmazı ve Yedi tepe İstanbul'u ben de çok severim. Ama 7 Numara mı neydi o dizi, felaket kötüydü :) Akasya Durağı'nı hiç sorma ya, öyle bir dizi var işte, reytingleri de çok iyi :) Tapon dizileri seven bir milletiz işte :)


çiğdem,

Takip ettiğin için teşekkürler :) Ben de daha az Tamer Karadağlı ve daha az Pınar Altuğ'lu günler diliyorum :) We are the world we are the children la lala lala la :)

her boku bilen adam dedi ki...

Türkiye'de son 10 yılda jön olabilecek bir tane aktör vardı.O da Ragıp Savaş ki malesef o da sistemin kurbanı olup harcandı.Kullanamadılar adamı.Şu Tamer'e verilen önemin yarısı o adamı yıldı yapardı.

Şu an izlediğim sadece Canım Ailem var Türk dizisi olarak onu da günlük takmıyor artık (sitem)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

hbba,

Valla 2 haftadır izleyemiyorum diziyi, hem Canım Ailem yorumu yazmak sizi de beni de baydı artık :) Sitem etme şimdi, sen de yaz haaaa :)

Ragıp Savaş'ın jön olma ihtimali bile hiç aklıma gelmedi desem sana :) Jön olmak yürek ister, oyunculuk ister, yakışıklılık ister, cool olmak ister :)

Adsız dedi ki...

Aaaaa Turkiye'nin jönü var bebeğim, yani Fransa'daki meşhur Debuois mobilyalarının yaz serisi hasır koltukları gibi jöleli sepsert saçlarıyla Kıvanç Tatlıtuğ :) Tamer Karadağlı'ya kadar kimler jön diyorum Günlüüüüüükcüüüüm :)))