28 Mart 2009 Cumartesi

Benim Annem Bir Melekti Yavrum!

Benim Annem Bir Melek dizisini ( İşbu dizi, adının uzunluğu nedeniyle bundan sonra BABM olarak adlandırılacaktır :) arada sırada Tv’de denk gelirse kaçırmamaya çalışıyorum. Diyaloglar ve dizi, Türk standartlarına göre iyi sayılır. Karakter bakımından da sevdiğim karakterler bulunmakta. (Kapıcı, kapıcı karısı ve Oya Başar’ın canlandırdığı anne karakteri gibi.)

BABM'i izlenebilir yapan baş etkenlerden biri Oya Başar. Olacak O Kadar’dan beri bayılıyorum Oya Başar’a. Bana hep çok komik gelmiştir. Bazıları nefret etse de mest oluyorum “overacting” oyunculuğuna, aşırı doz mimiklerine ve volümlü sesine. Kadın tek başına bile götürebilir her şeyi, bu kadar iddialı ve başarılı. En komik bölümleri, Yemekteyiz, Desti İzdivaç ve Sabah kadın kuşağı programları ile dalga geçtikleri bölümler oldu şu ana kadar. O bölümlerde de Oya Başar başrolde tabii. Garfield gibi gözlerini kısıp dudaklarını büzmesi ve bu şekilde kızarak konuşması çok hoşuma gidiyor.

Bu bölümde Ali Sunal bilmediğim bir nedenden dolayı yalan söylemeye tövbe etmiş. Başını kaçırdığım için niye yalan söylemediğini anlamadım, ama aklıma direkt “Yalancı Yalancı” (Lair Liar) filmi aklıma geldi. Zekice kotarılabilecek bu çalıntı fikri bile uygulayamamışlar diziye. Tamam, fikir size ait değil anladık, bari aldığınız fikri güzel işleyin!

Diziye yeni bir oyuncu daha katılmış; Ebru Kural. Kendisi Olacak O Kadar’da en nefret ettiğim oyunculardan biriydi. Hep aynı tekdüze karakterin içine sıkışıp kalmış tek rollük kadın. Olacak O Kadar’ın tüm bölümlerinde hep aynı irite edici “overacting” oyunculuğu ile tüm bölümlerde baş gösterdi. BABM’de yine “overacting” İngiliz-Türk kırması bir kadını canlandırıyor. 5 dakika izledim, tüylerim diken diken oldu, kanalı değiştirdim. BABM’e belli ki Oya Başar’ın torpili ile girmiş. Magazin gündemini takip eden birisiyseniz mutlaka hatırlayacaksınız. ( Hemen flashback yapın Televole dönemlerine :) Levent Kırca ile Oya Başar boşanırlarken bu kadın da Olacak O Kadar’dan kovulmuştu. Oya Başar’la Ebru Kural kankaydı, Levent Kırca da ateş püskürüyordu evliliğimizi bu kadın bozdu diye. O dönemde bir “Meraba Televole” genci olduğum için olayın iç yüzünü çok merak etmiştim, hatta çatlamıştım meraktan. Kadın geri döndü valla, bakalım ne işler karıştıracak yine :)

3 yorum:

cenebaz dedi ki...

Ben de fırsat buldukça ve tekrarlarında izliyorum bu diziyi. Benim favori karakterim; Nalan. Ses tonuna ve yürüttüğü mantığa hastayım:))

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

cenebaz,

Ayça İnci, Nalan rolüyle gerçekten başarılı. Vücut dilini ve yüzünü çok iyi kullanıyor. Ben de çok beğeniyorum onu.

şirinem dedi ki...

bu dizi favorilerim arasında valla harika helede oya başar süper :)