8 Mart 2009 Pazar

Türk İşi Altın Kızlar


Golden Girls, yani Altın Kızlar diye çok komik bir dizi vardı eskiden. Gülme krizine sokarlardı insanı bu dört kadın. O kadar sevimli ve komiklerdi ki sürekli takip ederdim. Zamanında hep düşünmüşümdür neden bu dizinin adaptasyonunu yapmıyorlar diye. Geçen haftalarda Ahu Tuğba’nın oynadığı bir klibi ve verdiği röportajı gördükten sonra düşünmeye başladım yine Altın Kızlar’ı. Evet, sanırım Ahu Tuğba retro fikirler için bulunmaz fırsat : ) Ve Altın Kızlar’ı neden Türkiye’de yapmıyorlar diye kafa takılmıştı yine. 4 yetenekli oyuncu ile çok iyi bir yapım kotarılabilir diye düşünmüştüm ki dün internette aşağıdaki haberi gördüm. ( Hep öyle olur ya, ilk sen düşünürsün sonra düşünceni bir yerde görürsün :)

Yerli altın kızlar geliyor
80’li yıllara damgasını vuran, 10 Emmy ve 3 Altın Küre ödüllü “Altın Kızlar” dizisinin yerli versiyonu için geri sayım başladı.




Yeşilçam'ın devlerini buluşturan proje
Sanat dünyasının dört dev ismini buluşturacak dizinin başrolle-rinde Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın var.

İlk kez aynı projedeler
Hepsi dul ya da boşanmış olan, aynı evi paylaşan, yaşlı ama hayat dolu dört kadının yaşamlarını konu alan “Altın Kızlar”, aradan yıllar geçmesine rağmen hafızalardan silinmedi. Ve yapımcılar sonunda bu efsaneyi canlandırmaya karar verip yerli versiyon için kolları sıvadı. Oyuncu kadrosunu bu efsaneye yakışan isimlerden oluşturan yapımcılar Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Emel Sayın ile anlaşma imzaladı.

Herkes rolüne hazır
Evdeki en aklı selim kişilik olan Dorothy rolü için Hülya Koçyiğit uygun görüldü. Dorothy’nin sürekli koltuğunda oturduğu halde her yere yetişebilen çılgın ve hazır cevap annesi Sophia rolü ise Fatma Girik’e verildi. “Altın Kızlar”ın en safı olan Rose’u Filiz Akın’ın canlandıracağı dizide, sürekli sevgili değiştirip inatla ve ısrarla aşkı aramaya devam eden Blanche rolünü ise Emel Sayın üstlendi. Dizinin yapımcı ortağı Armağan Çağlayan ile cast direktörü Bircan Usallı Silan, “Bunun 2009’un en çok izlenen ve sevilen işlerinden biri olacağına inanıyoruz” diyor. Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın, bu projeyi konuşmak için önceki gün Nişantaşı City’s’de buluştu. Dizinin Blanche’ı Emel Sayın ise şehir dışında olması nedeniyle onlara katılamadı.


Doğruyu söylemek gerekirse benim kafamdaki Turkish Altın Kızlar daha farklıydı. Benim Altın Kızlarım Ahu Tuğba, Oya Aydoğan, Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı olacaktı. Reyting rekorları kırardı hem komedi, hem magazin, hem de şenlik açısından.




Ahu Tuğba’yı zaten özledik yıllar boyu, hem Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı’nın kült “havuza dalıp çıkma” sahnesine benzer çekişme sahneleri çekilirdi dizide. Oldukça matrak ve tam seyirlik olurdu. 80'lere de harika göndermeler yapılabilirdi, flashbacklar falan. Ama kaçırmışlar fırsatı. Yukarıda bahsedilen kadroyu gördüm ve kafamda hiç komedi dizisi canlanmadı. Eminim ki dizi 4 yaşlı kadının huzur evi draması olarak şekillenecektir. Burası Türkiye! : )


P.S. Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlarım bu postla da :)

4 yorum:

ranini dedi ki...

ilk düşünülen kadroda bülent ersoy ve oya aydoğan vardı :)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Ranini,

Bülent Ersoy'u düşünemiyorum Altın Kızlar'da. O kaprisi ve Diva havaları ile 2. bölümde biterdi dizi:)

Bence bu kadroya rakip bir kanal Oya Aydoğan, Ahu Tuğba, Banu Alkan ve Serpil Çakmaklı'lı 80'lere, disco dönemlerine flashback yapan bir dizi çeksin. Sırtları yere gelmez reytingten :)

Popüler Yorum dedi ki...

serpil kocaman mandal tokayı takar saçına ve tiftik gibi kabartır, armut biçim kot altında, deniz kenarında gezerken kayıktaki adama seslenir dans ederek. "ahmet abi akşama diskodayız" hahaha ahmet abi de bunları kırmamak için gülüp el sallar sürekli hiç banane demez, çünkü her gün bunu duyar ama hiç diskoya gidip ne yapıyolar diye merak etmez:)

banu, ahu, oya... onlar da ya konkende ya otelde ya da motelde:)

bence kadro dediğin gibi olsa ikinci bölüme kadar kavgadan çekim yapılamaz hale gelirler:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Serpil sonra gazozunda bir ilaç içer ve sabah da nuri alço'nun kollarında :) Çok güldüm Popüler Yorum, ne güzel filmerdi onlar ya. Çok kitch ama bir o kadar da komik. Hele 80'li yılların dejenere gençlik temalı filmlere bayılırım, çok eğleniyorum izlerken:)

Dediğin gibi, çok kötü kavga ederler ama ortaya 5-10 bölüm de olsa da seyirlik bir cümbüş çıkar :)