24 Şubat 2009 Salı

Filiz Akın Topuzu

Eveeet Dostlar, geldik yine bir Canım Ailem gününe. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz :) (Çok yakın bir arkadaşım sen dizi günlüklerini boşver, canım ailem blogu aç dedi zaten. Vakit mi var be kuzum dizi izlemeye, yazmaya. Bi Canım Ailem’i aksatmadan izliyoruz sadece, bak Lost başladı 5. sezon ona bile başlayamadık daha)

Neyse efenim, biz gelelim dizimize. Bu yazımı tamamen kişiler üzerinden onlara seslenerek gideceğim (Spontane bir yazıdır, beğenmeyebilirsiniz belki de : )

İlk olarak Kenan’la başlayalım. Leyn Kenan, sen kimsin ya? Hele o anan olacak kadın? Şşşş kimsiniz siz? (Burada Hadsizin Başkanı olacağım :) Varya elimin tersiyle tokatlarım sizi haaaa. Seni ve çekirdeğini ağzıyla soyan anneciğini dövsem sabahlara kadar kanamam, bu kadar gıcıksınız. Helal olsun valla. Bir de pintisin ki hiç sorma, kakaladın yine 500 TL’lik ceketi Halim’e. Cabbar Ağa’nın aldırdığı bilezikleri de kendin almış gibi caka attın ya. Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hadi yürü git karşımdan, hadi!

Haliiiim, seni var ya hiç sevemedim ama gönlü bol adamsın, oradan gözüme girdin bak. İçin iyilik dolu, arada kötü davransan da insanlara hep sevginden biliyorum. Seyhan’ı çok seviyorsun ama karşılıklı sevgi ve aşkı bulmak zor be gülüm. Haliiim var ya, senin bu overacting sevinç ve şaşırmalarının hastasıyım. Köydeki ergen kızların flört etmeleri kadar doğalsın hareketlerinde. Bekarlığa veda partisi ve potpori çerez muhabbetlerindeki davranışların tam seyirlikti.

Aliço, düştün sevdalara “Issız Adam” oldun kumsallarda, taşlarda elinde sopayla valla. Senin Seyhan’lı flashback’lerine de anlam veremedim. Sanki yıllardır çıkıyorsunuz da ayrıldınız gibi. Topu topuna bir gün adaya gittiniz ama bir yıllık flashback gördün valla. Bu arada, senin anneni ben çok severdim Ferhunde Hanımlar’da. Acıların kadınıydı Meftune, nasıl içim acırdı izlerken. Hiç mutluluğu tatmamıştı, annesiyle sorunları vardı. Tam sevdiği adama kavuştu tüm sorunları geride bıraktı demişken sevdiği adam hayatını kaybetti dizide.

Ferideeeeeeeee, sen var ya bitanesin. Ölürüm ben sana. Gene kafa karıştırıcı hareketler yaptın bu bölümde de. Herkes Seyhan’dan bahsederken sen Saime teyzeye “Saime teyze orta şekerli” diyerek dağıttın konuyu. Halim’e mutfakta, Seyhan’ın sürekli eve tatlı getirdiğinden, tatlısız bırakmadığından ve Kenan gibi ilgisiz konulardan bahsettin. Helal olsun sana. Filiz Akın topuzu ile krape çok yakışır eminim : )

Melihaaa, yine ağlattın bizi ya. Bohçaları açtığında anlattığın anı neydi öyle. Feride girdi araya şaklabanlık yaptı da gözyaşlarımızı kontrol edebildik. Sizde anlayamadığım bir otokontrol var. Kına gecesinde bile kadın acıklı türküsünü söylerken anıra anıra ağlayacaktık ama ağzımıza yastık bastırırcasına kestiniz hemen. Tamam duygu sömürüsü yapmıyorsunuz ama durun biraz da yapın ya. Belki anıra anıra ağlamak istiyoruz o sahnelerde!

Son olarak hepinize sesleniyorum. Böyle ezik düğün organizasyonu mu olur ya? Çevremdeki düğünlerden biliyorum, ilk önce damat gelini ve kız tarafındaki saçı yapılacak tüm kızları kuaföre götürür. Kuaförde hiçbir yerde olmayan büyük bir izdiham yaşanır ve damat tonlarca para bayılır oraya. Sonra fotoğraf çekim seansı başlar foto stüdyoda. Abidik gubidik fotoğraflar çekilir. Gelin damadın arkasına geçer ve koala gibi poz verir. İkisi aynı yere sabit bakarlar, baktıkları yerde fotoshoplu Eiffel Kulesi vardır. Damat parmağıyla bir yere işaret eder, işaret ettiği yerde ya kuş ya da şömineli bir ev vardır. Niye bu sahneler yoktu bu bölümde. Söyleyin bana! Hele düğün alayı nedir ya, bir araba ve iki taksi ile düğün alayı mı olur Allah aşkına? Nerde bu güzelim detaylar? Hiç yakıştıramadım valla : )

7 yorum:

Popüler Yorum dedi ki...

dizi günlükleri,

dizinin başında bir telefon mesajı, izler izlemez de hemen artık senin yorumuna bakmak... rutin oldular, çok keyifliyim o yüzden...

ama komedi dizisi mesela bu, öyle değil mi, gülüyoruz haftalardır, bu bölümde başından sonuna çok ağladım, dizi bitti aynaya baktığımda gözlerim kıpkırmızı ve şişmişti.

havayı ancak şimdi okuduğum yazın dağıttı, harika olmuş bu şekilde de, gülümseyecek detayları ağlarken kaçırmışım ben, keyiflendim sayende...

millet de dicek ki, uçurdu bunlar, canım ailemi izliyor adam, bunalıma giriyor. e napimm normalde izlediğimde enerjisiyle kendimi çok iyi hissettiğim de oluyor.

ve neden artık burnumun direği bu kadar kolay sızlıyo onu da bilmiyorum.

evet ben bir ağlak'ım...
:)


not: halim'in durumu ne biliyor musun. çok veren her verdiğini söylediğinde; o çok her zaman az görünmeye mahkumdur...

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Popüler Yorum,

Valla benim de burnumun direği sızladı, boğazım yumru oldu düğümlendi izlerken. Ben de çok ağlak oldum son günlerde :)

Halim konusunda haklısın, valla hep senin dediğin gibi olmuştur her zaman.

Üfürükten Prenses dedi ki...

çok keyifli yazıyorsun ya..
burayı okumakta ayrı bir keyif..

admin dedi ki...

dün akşam izledikten sonra senin yazını beklemeye başladım dizi ile ilgili :)

feride kesinlikle en güzel karakter. o nasıl bir sevimlilik, nasıl doğallıktır. geçen haftaki "cırcır" hareketinden beri durmadan gülüyoruz ona!

kenan varya kenan, bunun gibi herifler var gerçek hayatta. (bir arkadaşım ekolü) -- bir arkadaşımın aynı bunun gibi karaktersiz, anne eziği bi sevgilisi vardı, çocuğun giyceği pantolon için anası "bunu giy bunu giy" diye zıplardı.

sonra "oğlum çok yakışıklısın" diye gazlardı, çocuk böyle havalarda gezerdi falan. zavallı.

o yüzden izledikçe kenan'la anasını çok tanıdık ve gerçekçi buluyorum, söylemeden geçemicem :)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Üfürükten Prenses,

Çok teşekkürler, beni mahcup ediyorsunuz :)


Irazca,

Ben de işte bu yüzden çok seviyorum bu diziyi. Dizideki herkes içimizden biri gibi. En çok da kendime gülüyorum izlerken. Eskiden dedemle dalga geçerdim izlerken yorum yapiyor, dizilerdeki kişilerle konuşuyor diye. Ben de onun gibi oldum, paso yorum yapiyorum. Bi Halim gibi gülüp televizyonu dürtmediğim kalıyor :)

NN dedi ki...

ben Halim'i seviyorum. belki de karşılıksız aşık olanlara sonsuz sempatimdir esas sebep. ilker aksum'u da çok beğenirim ayrıca.

geçenlerde kyle xy yi izledim. bilgin varsa yaz bir şeyler olur mu. ben araştırdım ama dişe dokunur bir dizi değil sanırım.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

NN,

Valla Kyle XY çok dişe dokunur bir dizi değil, arada izleyip eğlencelik vakit geçirirsin sadece:)