31 Mart 2009 Salı

Seyhan Jones’un Günlüğü

Sevgili Günlük,

Ali mi Halim mi karar veremiyorum yine? :) Kilo : 55 / Sigara : 34




Halim’le Ali’nin lokantadaki kırdılı döktülü kavgasını gördükten sonra Bridget Jones geldi aklıma : ) “Bridget Jones’un Günlüğü” filminde Hugh Grant ve Colin Firth bir Yunan lokantasında kapışmaya başlıyorlardı. Çok komik kavga ettikleri gibi kavganın sonunu lokantanın camından fırlayarak noktalamışlardı. Mark Darcy ve Daniel Cleaver karakterlerinin tam karşılığı olmasa da dizide kısmen Halim, Mark Darcy’ye Ali de Daniel Cleavar’a benzetilebilir.

Seyhan, Bridget Jones’a karşı! Bir yandan hayatın sorunsuz ve güvende yaşanabileceği evlenilecek erkek Halim Darcy diğer yandan da eğlenilecek ve heyacanlanılacak Ali Cleavar. Bridget Jones’un ezik ama güçlü karakterine karşı, Seyhan’ın güçsüz ve pasif karakteri karşı karşıya. Seyhan, hayatının başkaları tarafından yaşanmasına izin veren hayatsız bir kadın. Çareyi ablasının çizdiği kaderiyle Adana’nın taşlı yollarında buluyor. Gelecek haftaki fragmana göre bu "Üçlü Bridget Jones Tangosu" devam edecek görünüyor. Fragmanda, Halim “Sana yar etmem onu” diye bağırıyordu Ali’ye.

Acil durum arabasına çok gülüyorum ya. Meliha’nın arabası sadece acil durumlarda ortaya çıkıyor. “Çocuklar mı kayıp alın benim arabanın anahtarlarını, Seyhan evden mi kaçtı alın benim arabayı.” Bu sefer de acil durum olarak Seyhan’ı otobüs terminaline bıraktılar ve Halim’le Ali için hastaneye yetiştiler. Kızkardeşlerin üçü de araba kullanmayı biliyor valla, bu sefer Feride şöför koltuğundaydı :)

5 yorum:

her boku bilen adam dedi ki...

ilker aksum ne buyuk oyuncu oldugunu bı kez daha kanıtladı bu bolum.her bolum bıraz daha koyuyor adam uzerıne.

ozellıkle alı'nın dukkana gırdıgı ılk anda o şaşkınlıgı verışı dıger dızı oyuncularına gosterılmelı.adam o kadar ofke duydugu adamı karısında gorunce kıtlendı kaldı.sonrası ıse malum.bu arada cumali'ye de replik falan vermeye başladılar iyice güzel oldu.seviyorum o çocukla halim'in diyaloglarını.

erkek güzelne gelince,

ulan sen pis bir adamsın kenan ya,herıfler orda girecek birbirine belli ne müdahele ediyorsun ne bir hareket yapıyorsun kişiliksiz herif.müdür muavinin odasının önünde bekleyen çocuk gibi otur anca öyle,velini ata sen.allahtan samim'i aradı annesini değil.

seyhan'ın durumu vahimleşirken göz altı torbaları da günden güne küçülüyor.depresyon yaradı hatuna.

eda'nın yeni sıra arkadaşı sayesinde de artık okula da girmeye başlayacağız.büyük ihtimalle önce kavga gürültü,sonra da en iyi arkadaş olacaklar o kızla.hatta klişelerle dolu senaryo ekibimizin elinden ben bir kolejdeki zengin en iyi arkadaş-devlet okulundaki fakir cazgır arkadaş tercihi bekliyorum eda'yı içine sokacakları.

bu dizi son üç-dört senedir yapılan en harika dizi tüm bu klişelere ve hatalara rağmen.

şimdilik aktaracaklarm bunlar.

günlük tekrar sendeyiz..

admin dedi ki...

acil durum arabası : ) haklısın!

çok sıkıcı ve yavan bi bölümdü bu. sıkılıp bıraktım izlemeyi.

peki ne değişti?

:p

Talihsiz Seyler Kisisi dedi ki...

Sevgili dizigünlükleri,

Benzetme ve analiz gerçekten güzel. O değil de ben pencereden fırlatılan telefona acıdım, dandikti gerçi ama olsun, sim kartını bulsalardı en azından :)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

hbba,

Teşekkür ederim :)

ilker aksum'un performansı çok iyiydi, sana katılıyorum. Seyhan'la Ali arasında bir şeyler olduğunu flashbackler sayesinde görürken resmen 18 köşeli jetonun yavaş yavaş düşmesini gördük:) adamın kafasının üstündeki ampüller "trink trink" diye teker teker yandı ve her yanış yüzüne yansıdı. ( bu cümlem çok görsel oldu galiba :) )

Seyhan'ın bazı sahnelerde gülsem mi ağlasam mı diye karar verememiş yüzü çok komik oluyor bazen :)

Feride ile Kenan'ın solaryumdaki kıskançlık atışması eğlenceliydi. Meliha yanında salya sümük ağlıyor, Feride "arkadaşlar soalryuma gitmiş" diye trip atıyordu :)

Eda'nın sayko arkadaşı umarım eğlenceli olur, ama tipi hiç öyle eğlenceli olacak gibi değildi. ayrıca neden okul sahnelerini çok göstermiyorlar anlamıyorum. güzel şeyler yapabilir senaristler.


Irazca,

Dizi seni kaybetemden acilen toparlanması gerekiyor sanırım yorumundan anladığım kadarıyla :)


Talihsiz Şeyler Kişisi,

Teşekkürler :) Ben hiç acımadım valla telefona, Feride son model telefonlar kullanırken zavallı Seyhan Nokia bilmem kaçın en dandik modellerinden birini kullanıyordu :) Iphone alır da kendine gelir artık :)

fly dedi ki...

ali nasıl gözü kara bir adam öyle ya erkek dediğin böyle olur..