29 Kasım 2008 Cumartesi

Canım Ailem Raunt 2



Dizi yavaş yavaş oturmaya başlıyor, ama klişelerden vazgeçemiyoruz tabii, bir yandan fakir olmanın kötü olmadığını anlatmaya çalışan bir kız kardeş, bir yandan da düştüğü durumdan utanan bir abi. Fakir zengin klişesi yine ensemizde olacak bu dizide de. Fakir genç fakirliğinden utanarak kız arkadaşına yalanlar söyler, okuldan zengin başka bir çocuk da bu durumdan yararlanarak kız arkadaşına sokulmaya çalışır falan da filan. Sıkılıyorum artık şu zengin fakir dramından, sinirlerim kaldırmıyor. Ha bu arada, neden bütün diziler Doğa Kolejlerinde çekilmek zorunda, onu da hala anlamış değilim. Aynı üniformalar aynı okullar tüm dizilerde, biraz farklılık yapılamaz mı şu okul çekimlerinde artık?

Bir başka konu da nişan meselesi. İkinci nişan töreni de bozulacak ve her bölüm nişanlanmaya çalışacaklar diye bir ara boğulacakmış gibi oldum diziyi izlerken. Tekrarları da tekerlemeleri de hiç sevmem. Neyse ki nişanlandılar da rahatladım biraz.

Bu arada dizi startını vermeden, 3 tane fragman yayınlanmıştı. Onlar öylesine yapılmış fragmanlar mı yoksa ileriki bölümlerde gösterecekler mi o kısımları merak ediyorum Birinci fragmanda çocuklar “O kadınla evlenme, Meliha ablayla evlen “diyorlar, arkada kar yağıyor ve ev tamamen farklı. İkinci. Fragmanda Ozan Güven ve Uğur Yücel gemide intihar planları yaparken, Ozan Güven “İşte böyle atlayacağım” diyerek İstanbul boğazının soğuk sularına atlıyor. Üçüncü fragmanda da Şebnem Bozoklu ve Ezgi Mola damatlar düğüne yetişmeyecek diye ağlıyorlar arabada, arabayı süren de evi satın almaya çalışan iş adamı. Bir anda Şebnem ve Ezgi arabayı durdurup otobanda gelinlikle koşturuyorlardı. Eğer bu bölümler dizide yayınlanmayacaksa Türkiye’de bir ilk yapmış oluyorlar sanırım bu konuda? Dizide olmayan sahnelerle tanıtım.

Dizide iki tane de sevimli yaratık var; Biri Mertcan (Alpay Şayhan) ve diğeri de evde kedi beslememelerine rağmen kapı arasından cameo yapan sevimli bir kedicik. Mertcan’ın yanaklarını koparıp yemek lazım, kediciği de aç bırakmamak lazım tabii.



Bir de dizinin sitesinden yayınlanmış bölümler indirilebiliyor. Çözünürlük kalitesi düşük ama diziyi youtube’larda falan izlemeye çalışan bünyeler için daha iyi.

http://www.canimailem.tv/

2 yorum:

siminya dedi ki...

bir diziyi ilk bölümünde severim sonrası nanay gelir.Bu dizininde ilk bölümünü sevdim ama ikinci bölümde kıllandım
-evin ablasının her cümlesine konuştuğu kişinin adıyla başlaması rahatsız edici
-evi satın almak isteyen adamın gereksizliği
-nişanlısının arkadaşına kaçan kızın, "pizzacı mı geldi sevgilim" diye çalan kapıya koşmasının olmamışlığı ve malesef bin dizide oynanmış bir sahne olması
bunun gibi bir sürü salak ayrıntı, tekrar, basma kalıp olaylar örgüsü daha ikinci bölümden ileriki bölümleri görmemi sağladı.İzlenme şansını kaybetti.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Evet, bazı rahatsız edici detaylar var, evi satın almak isteyen kişinin gereksizliği gibi. Dediğin gibi gelecek bolumler tahmin edilebiliyor. sanırım o adımı aşk çatalı olarak kullanacaklar, yani meliha onun ve samim arasında aşk entrikası yaşayacak:)

Ama o kadar da kötü değil ya diğer dizilerle karşılaştırırsan, yani klişeleri bi kenara bıraksak performanslarıyla göz dolduruyorlar:)