13 Aralık 2008 Cumartesi

Samantha Kim?

Geçmişi unutmak iyi bir şey mi acaba? Tüm hataların, yalanların, kötülüklerin bir çırpıda “delete” tuşuna basılmış gibi silinmesi insanları mutlu eder mi? İyi bir şeymiş gibi görünse de insan bu duruma düşmek istemez sanırım. Belki de alzheimer’a duyulan korku bu yüzdendir. Hayatımızın en değerli hazinesi pişmanlıklarımızla, hatalarımızla da dolu olsa hatıralarımız değil mi?


Niye böyle bir şey yazdım derseniz, Samantha Who? dizisinin odak noktası geçmişi hatırlamamak. Konuyu özetlemek gerekirse; Geçirdiği trafik kazasından sonra komaya giren Samantha Newly (Christina Applegate), komadan çıktıktan sonra geriye doğru amnezi yaşar, yani geçmişini hatırlamamaktadır. Lise’de arkadaşlığını terk eden Dena (Melissa McCarthy) ile tekrar kanka kıvamına gelen Samantha geçmişte ne kadar kötü bir kız olduğunu öğrenmeye başlar yavaş yavaş. İş arkadaşı Andrea ile eküriyi tamamladıktan sonra iyi bir kız olmak için elinden geleni yapmaya çalışır. İyi bir kız olma çabaları Andrea’nın sinirlerine dokunmaktadır ve tekrar kötü kız olmasını ister, çünkü geçmişte tüm eğlenceli “girls gone wild” olaylarını kankası Samantha ile yaşamıştır.

Samantha Who, şu anda 2. sezonunda ve oldukça iyi gidiyor. Dizinin ikinci kızı Andrea’nın (Jennifer Esposito) oyunculuğu, alaycılığı ve İtalyan güzelliği inanılmaz. Andrea’lı spin-off yapılsa Samatha Who’dan daha fazla rating alır ve komediden geçilmez eminim. Will and Grace’teki Karen karakterinden sonra hiçbir karaktere bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca Regina’ın (Jean Smart) vurdumduymaz anneliği de izlemeye değer.

Son olarak şöyle bir bilgi de verelim: Samantha Who, diğer diziler gibi Christmas ve yeni yıl heyecanıyla tatile girdi ve Ocak 2009’da yeni bölümleriyle tam gaz devam edecek.

3 yorum:

teletabi dedi ki...

gecen sene comedymax de bir kaç bölümünü izleme şansım olmuştu. çok nadir dizi cbs ayarına yaklaşabilir komedide bence, fakat samantha who da, abc değil de cbs dizisi karakterinde gibi. güzel!

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

evet, samantha who tam cbs sitcom'u gibi, abc'nin bu tarzda sitcom'u yok. aslında sadece scrubs ve according to jim'î var. sanırım 22 dakikalık sitcomların yerine dramalarda ağırlığını koymak istiyor, ki dramalarda başarılı bir kanal.

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.