9 Ocak 2009 Cuma

Yabancı Gelin is Lost in Translation

Gece gece kahkahalara boğuldum Yabancı Gelin’i izlerken. Yeni başlamış, “Gelinim olur musun?”un yabancı gelin versiyonu. Sunuculuğunu Sema Öztürk yapıyor. Dizilerle ne işi var bu programın demeyin, her hafta takip edileceği için dizi tadı aldım valla ( diyerek toparlayayım :))

İzlerken çok eğlendim. Kızların Türkçe konuşma çabaları ile erkeklerin İngilizce konuşma çabaları müthiş eğlenceli. Abdominal karın kası yapabilirsiniz izlerken, o kadar matrak. Bir çocuk bir gelin adayına “Can you cash the love?” dedi. “Aşkı nakite çevirebilir misin?” o ne be dedim. Meğerse “Can you catch the love?” demek istemiş ama “chicken translation” bile olmaz bu cümleden çünkü Türkçe demek istediği şey bile anlamlı değil. Kızlar da ayrı komik. Bir kız şarkı söylüyordu sürekli, onu eleştiren başka bir kız da şarkı söylemesini sevmiyormuş. “Masada şarkıcı söylüyor, orada şarkıcı söylüyor, burada şarkıcı söylüyor” diye dert yanıyordu bozuk Türkçe'siyle. Diyalogları izlemek bile keyifli anlayacağınız.

Türk gelenek ve göreneklerine saygılı da olmaya çalışıyor gelin adaylarımız. Belki de hepsi bu yüzden türbanlı teyzeyi haftanın lider annesi seçti. Ne kadar dindar olursan o kadar çok kazanma şansın mı olur dediler acaba. Zaten hepsi el öpmeye pek meraklı. Femme Fatale kızımız Lorreine “Ben el öpmedim, çok aptalca” dedi. Diğer Femme Fatale kızımız Akvilina da “Madem ben bu gelenklerin içindeyim, annelerin elini öperim” diyerek tavrını koydu Lorreine’e ve kazanmak için 5 rekat namaz bile kılarım tüyosunu verdi bize. Hemen de ezberlemişim değil mi isimlerini. Bu 2 kız çok çok güzel olduğu için aklımda kaldı. (Şaka şaka not ettim bir kenara adlarını : ) ) Bu iki kız reyting payından büyük kepçe alacak ondan eminim.

Bu yarışma reyting rekorları kırar bundan adım gibi de eminim. Zaten büyük bir kitle bu tarz yarışmaları seviyor, bunlara büyük bir erkek kitlesi de katılacak yakın zamanda, hatta çoktan katıldılar bile. Çünkü Türk erkeklerinin yabancı kadınlara karşı oldu olası büyük bir zaafı var. Çünkü lise çağından beri Türk erkeklerin yaz aylarında aklı tek bir şeye çalışır, o da Antalya’da veya Çeşme’de Helga veya Olga götürebilmektir!

Yarışmadaki kızlarımız göğüs ve bacak dekoltesi konusunda da oldukça rahatlar ki bu rahatlığı reytinglere de yansıyacaktır zaten. Bu programı bulan gerçekten çok akıllı, kazancı bol olacak. Belki de fantezisini gerçekleştiriyordur : ) Bir de şunu belirteyim, bu yabancı kızların hepsi über güzel, benzer yarışmalardaki paçoz Türk kızları ile karşılaştırılmaz bile.

Başka komik detay da 2 Rus kızın kendi dilleri ile değil de çat pat ve sözlük yardımıyla konuşmayı becerebildikleri Türkçe ve İngilizce konuşmasıydı. Karnıma ağrılar girdi izlerken.

Ben şunu da merak ediyorum. Acaba Amerika, Almanya ve İngiltere’de yayınlanan “Big Brother” yarışmalarındaki kameralar önünde seks yapan yarışmacılar gibi bu yarışmacılar da seks yapabilecek mi? Gerçekten ama, insan kendini tutamıyor merak etmekten. Yabancı ülkelerde yapıyorlar, bizim neyimiz eksik? Primetime’da yarışmacılar sevişsin ve RTÜK buna engel olmasın lütfen. Böyle bir kampanya mı başlatsak?

Yarışmanın özetini de annelerden biri Türkçe öğretmeye çalışırken Türkçe bilmeyen bir kız yaptı; “Saat sabahın 4’ü ve abiye elbisemle İstanbul’da Türkçe öğreniyorum” dedi. Bu programı kaçırmayın derim. Örgü örmeyi öğreten anneleri ve kızların yüzündeki dehşet kültür şokunu görmek adına arada bakıp eğlenin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Günlük,

Bence seks yapsınlar ama o çocukların şunu diyebileceklerini eminim, chicken translation bile olamayan ingilizceleri ile o esnada, "hey, can i sick you?" :)

Bu yarışmaların normal Türk versiyonları oldu mu ki? Yani Türk kızlı ve erkekli versiyonları?

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Oooo başkan sen de, çok gerilerden kalmışsın valla türk popüler kültüründen :)

Çok önemli damat, gelin ve kaynananlar çıktı bu yarışmalardan. En meşguru Semra kaynana, şu anda Flash Tv'de izdivaç programı sunuyor:)

Hatta Amerikalılar bile izin almadan telif hakkı vermeden hemen bu gelin, damat ve kaynana formatını apartıp Mamma's Boy diye başlattılar. Reyting rekorları kırıyor Amerika'da:)