21 Aralık 2008 Pazar

Kaç Arkadaş Sığar Bir Kalbe?

Bir rüya gördüm; lisedeki, üniversitedeki ve işyerimdeki tüm arkadaşlarım aynı yerdeyiz, muhabbet ediyoruz, yemek yiyoruz. Hayatıma giren tüm arkadaşlarım aynı yerdeler, onlarla görüşüyorum, hiç çıkmamış kimse hayatımdan. Bu mümkün mü gerçekten?

Dizilere bakıyorum, Dawson’s Creek tayfası 4 kişiden oluşan çekirdek bir arkadaş kadrosu, sonra onlara birkaç kişi daha katılıyordu. Beverly Hills 90210’da 8 kişilik bir topluluk var ve hüzünleri, sevinçleri hep bu 8 kişi paylaşıyor. Friends dizisinde 6 kişi var birbirlerinin hayatlarında. Yeni 90210’da bu sayı 7’ye çıkıyor. Skins dizisinde topluluk ferdi 8 ve One Tree Hill’de bu sayı 5.

Dün Almanya’daki en yakın dostlarımdan biriyle konuştum One Tree Hill’in bir bölümü üzerine. Çok fazla takip etmem bu diziyi ama dün akşam bir bölümünü izledim Cnbc-e’de. Kız okulundan mezun olmuş, kariyer basamaklarını birer birer çıkıyor, başarı yolunda ilerliyor. Bir şeyler eksik ama o da çıkaramıyor. Sonra eski arkadaşlarını düşünüyor, onlar eksik hayatında, onu fark ediyor. Geçmişe özlem bu yüzden duyuyor ve tasını tarağını alıp memleketine, eski arkadaşlarına dönüyor. Lisedeki ve üniversitedeki arkadaşlarımız hayatımıza büyük izler bırakıyor değil mi? Hatta lise hayatımızı daha çok özlediğimiz de doğru, çünkü lisede yaşadığımız arkadaşlık en safıydı. Henüz kin, nefret, arkadan vurma, drama, yani hayatın tüm gerçekleri girmemişti hayatımıza.

Sonra Almanyada’ki dostumun lafıyla kendime geliyorum, dizideki kız geri dönse de her şey değiştiği için o aradığı şeyi de bulamayacak diyor. Evet, her şey değişiyor. Arkadaşlarının başka arkadaşları oluyor, mitoz mayoz bölünme ile çoğalarak devam ediyor arkadaş toplulukları.

Dedim ya, kaç arkadaş sığar gerçekten bir kalbe? Dost meclisi kaç kişiliktir? Yukarıdaki çoğunluğa bakılırsa dost meclisi 8 kişilik herhalde. Ama insan istiyor tabii, rüyamdaki gibi olsa, lisedeki Özlem’in aldığı susamlı böreği tüm arkadaşlarımla birlikte yesek. Ama olmuyor, insanın kalbi vaktinin darlığına düşüp küçülüyor da küçülüyor ve içine çok az dost sığıyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşem olmuş bu yazın, popüler olan şeyleri bazen ne kadar derin ve dokunaklı yazıyorsun, bravo..

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Emir,

Teşekkürler, beğenmene sevindim.

bce dedi ki...

yazınızı cok begenerek okudum, ozellikle lise arkadaşlıkları konusunda size tamamen katılıyorum. o zamanlardaki saf, cıkar gozetmeyen arkadaslık - dostluk iliskilerini ne universitede bulabildim ne de is hayatında bulabilecegimi dusunuyorum..

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

bce,

Takip edildiğimi bilmek beni çok mutlu etti, çok teşekkürler.

Mehmets dedi ki...

Güzel yazı siteyi de yeni gördüm takip edilecekler listesine ekledim kolay gelsin

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Hoşgeldin Cladoceran,

Yorumun için teşekkürler, sana da kolay gelsin:)