24 Aralık 2008 Çarşamba

Prison Break 4x16 / The Sunshine State

(Ciddi Spoiler İçerir)

Dizi bu hafta bizi tüm olayların öncesine götürmeye devam ediyor. Self'in adeta Linc'in geçmişini kastederek "Biz yalnızca yakayı ele vermiş birer sahtekarız Lincoln" cümlesinden, Michael'in albümde gördüğü ve flashback'lerle hatırladığı çocukluğuna kadar. Artık tüm gelişmeler hapis günlerinin öncesine kadar geriye döndürüyor hikayeyi...

Öncelikle General'in sözünü dinleyip, Self, T-Bag ve Gretchen'le Scylla'nın peşine düşen Linc'e odaklanıyor dizi. Ekip beraberce Miami'ye gidiyorlar. Sarah ile telefonda konuşurlarken Sucre'nin nerede olduğunu soran Sarah, Linc'in vefasız cevabıyla karşılaşıyor."Defolup gitti". Sanki zorunluluğu var çocuğun. Her işlerine koşturdu, en tehlikeli anlarda yalnız bırakmadı. Derler ya "kırk yıl sırtında taşırsın, bir gün bırakınca bıraktı olursun" diye, aynı o hesap. Sucre sağlam çocuktu, defolup gitmedi, bu kardeşlerin bitmeyen sorunlarından ve sürekli Karl Lewis tadında koşmaktan sıkıldı olsa olsa.

Michael da General tarafından bir eve kapatıldı ki onunla ilgilenecek bir psikologla başbaşa kalsın, adam da ona tuhaf maddeler vererek hafızasıyla oynasın. Psikolog ısrarla şirkete katılmasını, annesinin hayatta olduğunu ve şirketle çalıştığını söylese de Michael bunun altında da bir bit yeniği var diyerek hazırlıklı davranmaya devam etti.Ama bazen bazı zamanlamalar o kadar gerçek dışı çekiliyor ki, insan dizinin gerçekliğini unutuyor kaptırmış giderken. Banyodaki buhar kazanının tam zamanında patlaması, Sarah'nın Michael'ı kurtarmaya geldiğinde yine en tehlikeli anda , saniyelerle yetişmesi. Herşey kılpayı ve hazırlanmış şekilde. Neyse ne diyodum, Linc'in şu iki yumrukla herşeyi halledebileceği özgüveni ve sonra kasıla kasıla yürümesi, her seferinde de tuzağa düşmesine de sinir oluyorum. Yahu sen de bazen bazı şeylerden şüphelenip ona göre adımını atsana. Sanki Michael'la öz kardeş değiller.(Sakın öyle olmasın, şimdi düşündüm) Yine başarısız olunca Self işin başına geçmek istediğini söylüyordu ki kapıdan yine tam zamanlamayla, cümlenin son kelimesinde Mahone girdi. Ve sanırım kardeşleri bu dizide en çok Mahone sevdi. Artık Michael'dan bile daha iyi anlaşıyor Linc Mahone ile. Her işlerine hızır gibi yetişiyor adam eski polis tecrübesiyle.

Bir de çok güldüğüm bir sahne vardı bu bölümde. Self Linc'in elinden kaçırdığı sarışın Tia'yı ararken limandaki adama kendi için yerel güvenlikten Self dedikten sonra, Mahone içinse Bruce Liberace yakıştırması yaptı. Doğaçlama bir sahne gibiydi ve Mahone sadece "no relation" diyebildi o komik yüz ifadesiyle:)

Generalin kızı da bu bölümde insafa geldi. Sarah Michael'ı bulabilsin diye kızı kaçırttı ve gizlice yerini söyledi. Şirkete istifasını vermekle kalmayıp, babasından da intikam almak istiyor sanırım. Eğer gerçekten babasıysa. Bu dizide bir ebeveyn sorunu aldı başını gidiyor galiba:)

T-Bag'in General'le telefonda konuşması da komikti. İspiyonlama kralı T-Bag "Sarah, Michael'ın yerini öğrendi" demek için General'i aradıysa da yalakalığını tamamlayamadan yüzüne telefonun kapatılmasıyla kendine geldi. Yine karizma yerle bir oldu..

Gretchen'e Gretchen kişisi demek istiyorum artık:) Dizinin içinde her yöne oynayabilen bir piyon olduğu için tutuluyor sanırım ama o kadar sürprizsiz ki artık. Ne yapsa, zaten yapabilirdi diyecek duruma geldik, hiç şaşırtmıyor, şaşırtmak isterken. Yine öyle oldu ve kimin tarafında olacağını bilemediği bir anda vuruluverdi bu kez. Scylla'yı kaçıran adamlar yere serilmişken hem de.. Öylece aralarında kalıverdi... Linc, Mahone, T-Bag ve Self'de arkalarına bakmadan uzaklaştılar.

Dizinin sezon finalinin finalinde ise Lincoln'ın cep telefonu çalar, karşısında sessiz kalan kişiye söver ve peşinde olduğunu söyler. O kişiyse elinde Scylla ile gördüğümüz annesidir ve kiminle konuştuğunu soran adama, oğlu Lincoln'la konuştuğunu söyler. Üzgün ve kederlidir. Bakalım gerçekten anneleri mi, herşey Michael'ın dediği gibi bir kurgu olabilir mi, şirket ve annelerinin ilişkisi General'in bahsettiği gibi iyi bir ilişki mi? Görücez bakalım...

Not: Ayrıca bu gelişmelerden sonra Sona'da geçirilen koca bir sezonun gereğini sorgular oldum artık. O sezonun diziye ne getirisi var yorumu olan varsa yazsın lütfen yaa:)

E.K.

9 yorum:

çubuk makarna dedi ki...

Baharda yeni bölümü yayınlanacağı yeni sezonu olacağı anlamına gelmiyo ki. zaten son haberler de şöyle:
The Hollywood Reporter revealed that Fox has ordered two extra episodes of the fourth season, which may serve as a two-hour series finale in 2009.

bce dedi ki...

linc'le sara'nın konusmasında linc "sucre split" diyor. "defolup gitti" den ziyade yolları ayırdı tarzında kullanıyo bence.. sitem yok gibi :)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Çubuk Makarna,

evet, ben de kontrol ettim, ara sezon finaliymiş bu :)

Adsız dedi ki...

çubuk makarna 'nın yazısına eklediği ingilizce metnin hepsini anlamadım yardımcı oabilir misiniz?

recep g.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

bce,

Beden dili ve yüzü resmen "defolup gitti" diyordu ama :)

recep g,

The Hollywood Reporter(web sitesi), Fox Tv'nin 4. sezon için 2 ekstra bölüm sipariş ettiğini ve muhtemelen bu 2 bölümün 2009'da 2 saatlik final olarak yayınlanacağını belirtmiş.

teletabi dedi ki...

bu bölümün en bomba sahnesi, don self in gretchen a "whore, you re a whore, your mother is a whore.." ile başlayan tiradıdır. yerlere yattım.

öte yandan ne yalan söyleyeyim, alıcının anne olduğu belliydi ama şirketin michael a gönderdiği psikologa inanmaya başlamıştım yavaştan ve eger satın alan kişi anne değil ise kim olabilir diye düşünmeye dalmıştım bir ara. neyse ki michael benim kadar mal değilmiş.

bir not daha; gretchen bu bölümde kendini aştı bence. hele Linc'e yazıldığı sahneler şahaneydi. Ben fena hayran kaldım kendisine. mazur görürseniz hanımefendiye taşşş taşşş demek istiyorum.

Adsız dedi ki...

yahu önceki bölümde sucre giderken helalleşiyorlar, linc "bize bu kadar yardım etmek zorunda değildin, eyvallah" diyor, gelecekte yine görüşmek üzere ayrılıyorlar. son bölümde alt tarafı "sucre split" diyip konuya değinmiyor bile, nereden çıktı "defolup gitti"?

Elrond dedi ki...

O noktaya takılmışsın ama "Sucre split" demek defolup gitti anlamına gelmez. Kütük bir karakter olan Lincoln, Sucre ile geçen bölüm vedalaşırken olabildiğince minnettar olduğunu göstermeye çalışmıştı. Kesinlikle o manada söylemedi onu.

Konuştum ben Lincoln'le, o da öyle olmadığını söyledi :P

Adsız dedi ki...

dizigunlukleri
yardım için teşekkürler..
rcep g.