4 Ocak 2009 Pazar

Eşeğin Aklına Karpuz Kabuğu Düşürmek

Bacağım kırıldı diye çıngar çıkaran Meliha, yangından kurtarılan kızkardeşinin hastaneye kaldırıldığını duyunca acısını unutup seke seke gitti valla hastaneye. Kardeş sevgisi böyle olsa gerek. Ya da zorlama olaylar zinciri! Aralarında 1-2 bölümlük ara olsaydı bari arka arkaya sıralanacağına badireler. Gelecek bölümün fragmanlarında da Ahsen’e araba çarpıyor. Tüm felaketleri yaşayacaklar anlaşılan bu canım ailem.

Ailemizin abisi kıskançlık krizlerine girdi mahalle okuluna gitmeye başladığından beri. “Sen kolejlisin ben halk çocuğu” diyalogları ile Selami Şahin tadı veriyor valla. Kız ne yapsın canım, kaptı bursu ama hep gözüne gözüne sokuyorlar ne kadar şanslı olduğunu.

Plaza yapacak elemanı da diziye yerleştiremediler sanırım, ortalarda görünmüyor. Gerçi ne kadar uzatabilirlerdi ki bu evi satıp satmama mevzusunu,baştan yanlış başladı yani.

2 damlalık dramı da drama denizine çeviriyorlar ya, ona da helal olsun. Yok Meliha’ya söylememişler Kenan’la barıştıklarını, yok yalan söylemişler de hayatta affetmezmiş falan da filan da. Geçiniz bu dram ayaklarını yahu, sanki dram görmedik. Bir de Seyhan’ın uzatmalı Halim sendromu var tabii. Zavallı Seyhan, Halim’e bakarken bile tokat yiyecek gibi bakıyor korkudan ama nişan yüzüğünü de atamıyor suratına. Böyle kızlar var zaten hayatın her köşesinde, sevgilisi ayaklarını yıkatacak bir eş, kendisi de ayaklarına masaj yapacak eş arar. Arar da arar sonunda ayak yıkadığı bir evlilikte bulur kendini.

Bazı kadınlar da vardır Meliha gibi, o kadar hamarattır ki her şeye yetişir, yapar, tamamlar. Benim büyük ablam da bu kategoriden. Çalışıyor olmasına rağmen elinden ev işi gelir, en kısa sürede yemek yapar, çocuğuna da bakar, evin her yanını 1 saatte temizler parlatır. O da yetmezmiş gibi eşyaların, koltukların yerlerini de değiştirir, her hafta yeniden dekore eder evi. Tek eliyle kaldırır dolapları benim “super woman” ablam. Beli çıkacak diye korkarız, ama bana mısın demez. Çok takdir ederim kendisini.

Böyle işte, Feride’nin dediği gibi eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdüm gece gece!

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Meliha'ya bayılıyorum yaaa. Süper tam bizim yani annemle babamın evinde çalışan yardımcı kadınımız gibi... Böyle taponluğu, şivesi tam bizim Hatçe. Dün de bizim bu Hatçe, üzerine afiyet, benim ojelerime göz dikti. Ben de "Kızıııım, bunu sür de sinek kadar olup da seni dövmekten başka bir boka yaramayan kocan seni boşasın" dedim. Kadın korktu :) Benim çocukların Türkçesi zayıf olduğu için, kadına biraz İngilizce öğreteyim dedim imanım gevredi beee. Buhran Altıntop gibi söylüyor İngilizce öğrettiğim kelimeleri, tabii çocuklar da bir şey anlamıyor, gün boyu yaramazlık. Amaaaan neyse ne, çok geveze bir karıyım ben de beaaa :) Neyse, bak günlük dedik seni sevdik sakın bu diziye bok atma heee, zaten postladığım bütün ayakkabıları da bir laf ediyorsun, hassasım bu konuda heee :) Öpüldün...

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Başkan,

Haşaa diziyi ben de çok seviyorum, ama laf da ederim yani bişey görünce:)

Diziden veya filmden fırlamış gibi insanları ben de severim, hayatın tadı tuzu oluyorlar (ali kırca yorumu da yaparım bak hehehe:))

Benway dedi ki...

Diziyle ilgili 3 merak ettğim husus var:

1) Meliha ile Samim tam işleri düzeltmiş, kaynaşmışken, tahminen ilk sezon sonunda Adana'dan Meloş'un babası gelecek. Bu adamı kim canlandıracak?

2) Seyhanın nişanlasının anası da gelicek, cazgırlık yapmaya tabii ki. O kadını kim oynayacak?

ve 3, Dizinin finalinde 3 kız kardeş de hamile olduklarını öğrenirler mi?

Hadi bakalım

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Benway,

Muhtemelen babasını İkinci Bahar'da Şener Şen'in babasını canlandıran kişi canlandırır:)

Seyhan'nın nişanlısı yani Halim'in annesi boy göstermişti yanılmıyorsam nişan yapılırken. O kadar cazgır bir kadın değildi:)

Üçü de hamile kalabilir ama evlendikten sonra tabii, malum aile dizisi, rütük falan var:) hatta 3 düğünü birlikte yaparlar, 1 sene sorna da flashforward yapıp aynı vakitte doğurduklarını görebeiliriz:)

ranini dedi ki...

bu bankta oturdukları fotoğrafın kaynağı neresidir? bulabilirsen bana maille yazar mısın? blogda kullancam, saol

: )

ranini dedi ki...

hikmet körmükçü değil mi halim'in annesini oynayan oyuncu?

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Ranini,

http://www.canimailem.tv/ adresinden fotoğraflar bölümünden aldim fotoğrafı. Artık bölümlere göre her hafta güncelliyorlar.

Ben de Halim'în annesini Hikmet Körmükçü diye hatırlıyorum ama bir kaç bölümdür annesi Adana'da herhalde, ya da bu kadın teyzesi falan mı acaba?