2 Aralık 2008 Salı

Beverly Hills 90210 Part 1


Gençlik dizisi deyince Beverly Hills 90210 derim, başka bir şey demem. Türkçe adıyla Evimiz Hollywood’ta, bir sürü kanalda yayınlanmış. Ama ben ilk Cine 5’te keşfettim. Şifreli kanal olayı çok gizemli gelirdi bana o zamanlar. Bu diziyi de şifresiz olduğu için kaçırmazdım. Daha sonra Kanal D’de Colin’s markasının sponsorluğunda izledik. Dizi bittikten sonra mıydı öncemiydi tam hatırlamıyorum ama Şebnem Dönmez sorular sorar ve hediyeler dağıtırdı. Bir ara da Kanaltürk yayınladı galiba, ama hiçbir kanal 10 sezonun tamamını yayınlamadı ve hep yarım yamalak kaldı. İnsan düşününce, dostlarını geçmişte bırakmış gibi geliyor. Donna, Brandon, Brenda, Andrea, Kelly, Dylan, Steve ve David, ana karakterler, sanki ailemizden gibiydiler. Asi ve özgür gençler. Onları izleyip özgürlüklerine gıpta ile bakardık. Onların giydiklerini giymek, onların arabalarını kullanmak, hatta onlar gibi olmak isterdik.

80’li jenerasyonun gençliği bu dizi ile geçmiştir diyebilirim. Kızlara “Dylan mı Brandon mı?”, erkeklere de “Brenda mı Kelly mi?” diye sorarsanız mutlaka verecek bir cevapları vardır. Ben Brenda derim tabii, Kelly’ye oldum olası ısınamamıştım. Tavşan dişli karaktersiz insan işte. Dylan’ın maceraperest ve vurdumduymazlığı da iyiydi ama Brendon’ın ayakları sağlam basıyordu ve herkes tarafından seviliyordu. Vay be, nasıl da karakter analizleri yapmışım eskiden :)




Bu dizideki en patetik karakter Donna’ydı. Drama Queen! David’le seks yapsın mı yapmasın mı? Kafasında bir tek bu vardı zavallı kızcağızın ve bütün sezonları yayınlamadıkları için kaç sene sonra birlikte oldu David’le hala bilmiyorum. Sadece 10. sezon final bölümünde evlendiklerini biliyorum. Bu arada Donna’yı canlandıran çirkin yaratık torpil kraliçesiydi. Babası Aaron Spelling dizinin yapımcısıydı ve kafadan başrollerden biri onundu zaten.

Ayrıca, bu dizinin oyuncuları “one hit wonder” gibiydi. Beverly Hills’ten sonra hiçbiri çok ünlü olamadı. Kariyerlerini genç yaşta hızlıca tırmandılar ve bu diziden sonra yavaş yavaş başarı merdivenlerinden indiler.

Kombinasyon ve permütasyon yardımıyla dizideki sevgili olma durumunu gençlik dizilerine Beverly Hills getirdi herhalde. Herkes birbiriyle çıkmıştır bu dizide. Daha sonra tüm gençlik dizilerinde devamı geldi bu sevgililik denklemlerinin.

Geçen aylarda bir bölümünü izleyeyim dedim, yarım saat anca dayanabildim. Kafaya kadar çekilen yüksek belli kotlar, çuval gibi kazaklar ve tiftiklenmiş aslan yelesi saçlar göz yoruyordu. Bir de 10 yıl önce "trendsetter"dı bu dizi. Her şey zamanında güzel tabii. Zaman hızlı geçiyor, yanında her şeyi alıp götürse de geriye baktığımızda gülümseme kalıyor suratlarımızda.


2 yorum:

cenebaz dedi ki...

Brandon'ı oynayan Jason Priestley'i şu aralar cnbc-e'de yayınlanan Side order of life dizisinde Ian Denison rolünde izleyebilirsiniz.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Evet her cuma yayınlanıyor, sadece 1 sezon 13 bölüm çekilmiş, sonra dizi tutmayınca devamı gelmemiş.

Ne kadar yaşlanmış değil mi? Diziden bir o bu kadar çökmüş.