3 Aralık 2008 Çarşamba

Beverly Hills 90210 Part 2

Gelelim 2008 yılındaki Beverly Hills 90210’un spin-off’u 90210’a. Diziye ailemiz bu sefer Minnesota’dan değil yine taşra sayılabilecek Kansas’tan göçedip Beverly Hills’e yerleşiyor. Dizinin karakterleri çok ergenler, yani eski gençlik dizilerindeki gibi 25 yaşındakileri 15-16 diye yutturmuyorlar artık. 16-17 yaşındaki taze oyuncuları kullanıyorlar.

Genç anne rolünde Bizim Ev’den (Full House) tanıdığımız Lori Loughlin, yakışıklı baba rolünde de Melroce Place’ten tanıdığımız Rob Estes var. Öz kızları ve evlat edindikleri zenci evlatla güllüm gülistanlık geçiriyorlar hayatlarını. Baba, West Beverly Hills Lisesi’nin okul müdürü ve anne fotoğrafçıdır. Hepsi, babaannenin ultra lüks sarayında ikamet etmektedirler.

Brenda gibi asıl kız rolünü üstlenen Annie (Shenae Grimes) sönük bir kızdır ve asla Brenda’nın tırnağı bile olamaz. Köyden indim şehre durumunu yaşayan bu kız hemen tiki tayfasının etkisinde kalır ve kendini bu büyülü Hollywood dünyasına atar. Eskiden Nike falan giyerken, şimdi Manolo Blahnik ayakkabılara ve Louboutin botlara terfi etmiştir. Dizi yine şaşalı, yine zengin, yine trendsetter tabii. Rakibi Naomi (AnnaLynne McCord), ki yeni Kelly diyebiliriz ona, daha gösterişli, daha güzel ve daha iyi bir oyuncudur, Kelly’den bile! Gelecek vaat ediyor yani.

Zenci oğlumuz Dixon (Tristan Wilds) yeni Brandon oluyor, ama bir fırın ekmek yemesi lazım onun gibi olması için. Peach Pit’te çalışıp para kazanmaya benzemiyor tabi bu işler. Zavallım, “Ben üvey çocuğum, neden öz evlat değilim” triplerine girdi son bölümlerde, yıllar önce gayri meşru yapılan çocuğun gelmesiyle. Evet, bizim baba lisede hızlı çapkınmış. Naomi’nin annesiyle mercimeği fırına vermiş, bir çocukları olmuş ama hiç haberi olmamış, hemen evlatlık vermiş Naomi’nin annesi. Yani yeni Brenda ve Kelly bir nevi yarım kardeş sayılır. Babacık da doğal olarak yıllardır haberi olmadığı çocuğu hayatına girince, bütün dünyası o oldu. İlgilenmeler, sevmeler aşırı doz halinde… Üvey çocuk da kıskanmaya başladı tabii. Diziye yeni katılan bu “lise gençlik hatası” da zaten bir şeyler çeviriyor ama, o da ilerleyen günlerde belli olacak.

Brenda ve Kelly’nin saç saça kapıştığı asi genç Dylan’ın yerine de sünepe bir çocuğu (Dustin Milligan) koymuşlar. Arada öpüşmek ve sevişmek için işe yarıyor, başka bir olayı yok.

En çok da dizideki Brenda yani Shannen Doherty’ye ve Kelly yani Jennie Garth’e üzülüyorum. Sen yıllar önce bu dizide oyna bitir olayı, sonra kariyer yapmada zorluk çekip ünlü olamama ve gel yine aynı dizide oyna, oldu mu şimdi? Canlarım ya, şöhret böyle bir şey işte, gazı kaçan kola gibi, taze ve yeniyken iyi her şey. Kelly diziye rehberlik öğretmeni olarak katılmış, Brenda da tiyatro hocasına ihtiyaçları varken Kelly kontenjanıyla drama hocası olarak girdi okula. İnsan düşünüyor ister istemez; bu dizide 5 sene oynasalar ve dizi bitse, ardından 10–15 sene sonra yine spin-off yapılsa yine oynayacaklar mı? Dizi “Triple 90210” falan olur herhalde. Bu sefer ebeveyn olurlar ve çocukları West Beverly Hills’e gider.

Same code, new drama yani :) Çok eleştirsem de izliyorum işte, izlediğim eski Beverly Hills’i ve o dönemi anarak. Böylesi daha keyifli oluyor.

4 yorum:

teletabi dedi ki...

CW'nin halihazırda Gossip girl gibi bir teenage dizisi varken, bu yeniden çevrim diziyi yayınlama politikasını bir türlü çözebilmiş değilim şahsen. İzlemedim hiç lakin buradan da okuduğum üzere, bir çok yerden de oldukça kötü olduğunu işitttim.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Teletabi,

CW kanalı yeni misyonu ile genç kitleyi hedeflemekteymiş. Gossip Girl, 90210 ve Privileged ile bu basarıyı elde ettikten sonra 15-25 yaş kitlesini ellerinde tutmak istiyorlarmış.

Şimdi sirada 2 tane daha teenage dizisi hazırlıyorlarmış. Genç bir aktörün ve genç bir modelin hayatlarını irdeleyeceklermiş.

teletabi dedi ki...

oeh :) eşeğin münasip yerlerine su kaçırmak bu alenen yahu.

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.