31 Aralık 2008 Çarşamba

Yeni Bir Yıl ve Yeni Diziler

Herkes yeni yılla ilgili bir şeyler yazarken benim yapmamam ayıp olurdu herhalde. 2008 berbat bir sene olduğu için 2008 retrospektifi yapamayacağım maalesef, geçmiş geçmişte kaldı biz bakalım önümüze :) (diziler yayın tarihine göre kronolojik olarak sıralanmıştır)

Lie to Me (FOX) 21 Ocak 2009
“Deception expert” yani insanların kandırıp kandırmadığını anlayan kişi olarak uzmanlaşmış Dr. Cal Lightman’ın oluşturdğu takım, FBI’dan tutun da kurumsal firmalara kadar uzanan bir müşteri yelpazesi vardır. Doğru ve yalanı bulma konusunda bir numara takımdır. Sezonun en ilginç yapımlarından biri olacak gibi, ama dizide biraz Monk kokusu var. Sonuçta Monk da anlıyordu birisinin yalan söyleyip söylemediğini. Daha profesyonel bir ekip olsa da artık diziler de birbirinin tekerrürü herhalde. Belki de hiç orijinal konu kalmadı senaristlerde.

Dollhouse (FOX) 13 Şubat 2009
Dollhouse, parası bol insanların dileklerinin yerine geldiği gizli ve yasal olmayan bir yer. “Aktifler” olarak tanımlanan ve belli nedenlerden dolayı kendi rızasıyla vücutlarını ve beyinlerini 5 yıllık bir sözleşmeyle vermiş bu insanlar Dollhouse’da kiralanıyorlar. Sevgili, katil, casus veya istenen kişi olarak programlanan bu insanlar, görevi bitince de her şeyi unutuyor. Aktifler’den biri olan Echo artık tabula rasa olmadığını ve geçmişine ait flashbackler yaşadığını fark edince olaylar gelişiyor. 2009’un en iddialı bilim kurgu dizilerinden biri olan Dollhouse geçen seneden beri sabırsızlıkla beklenen yapımlardan biri.

Castle (ABC) 9 Mart 2009
Ünlü polisiye roman yazarı Richard Castle kitabındaki başkarakterini yeni öldürmüştür ki sıkı hayranlarından birinin kitaplarındaki cinayetleri takip ederek dehşet saçmaya başladığını öğrenir ve olaylar gelişir. Stranger Than Fiction (Öldürme Beni) ve Basic Instict’i (Temel İçgüdü) harmanlayıp dizi yapmışlar sanırım. Bakalım göreceğiz nasıl olduğunu.

Cupid (ABC) 24 Mart 2009
1998 yılında çekilmiş dizi o zamanlarda çok tutmamış ve rafa kaldırılmış. Zamanında Entourage’dan tanıdığımız Jeremy Piven tarafından oynanan Cupid’i bu sefer Rob Thomas canlandırıyor. Dizi, Zeus tarafından dünyaya cezalandırılmak için gönderildiğine ve kendisinin Cupid yani Aşk Tanırısı olduğuna inanan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ceza olarak da sihir kullanmadan 100 çifti aşık edecekmiş. Niye bunu çekme kararı aldılar anlamadım, zaten hali hazırda CW kanalının Valentine dizisi var ve konu olarak birbirlerine çok yakın.

The Unusuals (ABC) 8 Nisan 2009
Polisiye türünün ilk komedi-drama dizisi bu olacak sanırım. Ally McBeal’in polis versiyonu diyebiliriz.

Harper’s Island (CBS) 9 Nisan 2009
Bir grup arkadaş ve birkaç aile, Seattle’ın dışarısında yer alan adaya bir düğün için giderler ve gerilim dolu günler başlar. Bu adada 7 yıl önce öldürülen insanların gizemi hala çözülmemiştir ve onların adaya gidişiyle ölümler yine başlayacaktır. Bu gerilim dizisi de 2009’da ihtiyacımız olan gerilimi verecek sanırım : )

Bu dizi vesilesiyle de hepinizin yeni yılını kutlar, nice sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim. Şerefeeee! :)

2 yorum:

bce dedi ki...

gecenlerde jeremy piven'ın filmografisine bakarken cupid'i görmüstüm ve merak edip indirilecekler listeme eklemistim. 2009da yeniden cekiliyor olması ilginc bir tesaduf oldu benim icin..

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

bce,

bazen bana da öyle oluyor, bişeyi çok merak ediyorum ama zamanım olmuyor mesela araştırmaya, bir gun sonra bir bakmısım bir filmde veya programda veya gazetede detaylı olarak açıklıyor ne olduğu:)