26 Ocak 2009 Pazartesi

Twilight Film Mi Dizi Mi?

Twilight filminde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bir film bekliyordum ve 1 sezonluk vampir gençlik dizisi ile karşılaştım. Okula yeni başlamaktan tutun sezon sonu balosuyla biten komple 1 sezonluk vampirli “One Tree Hill" dizisi. Hiç abartmıyorum, "One Tree Hill" dizisi vampir filmi olsaydı "Twilight" olurdu başka bir şey olmazdı.

Böyle boş bir film, kötü diyaloglar ve kötü oyunculuklar. Gerçi oyunculuk var mı o da tartışılır. Vampirlerimiz cool bakışlarını atmaktan başka ne yaptılar ki? Muhtemelen dizi olacaktı ama son anda True Blood dizisi ortaya çıkınca 180 derece dönüp film yapmaya karar verdiler. İyi de ettiler tabi, ergen kızlarımız “Edward, Edward!” diye orgazm çığlıkları atmaya başladı bile.

True Blood dizisini film yapsalardı daha mükemmel bir film olurdu inanın bana. Hele True Blood'taki görsel efektler 1000 basar Twilight'a. Filmde bir ağca tırmanmaları var gülmekten ölürsünüz. Güya romantik bir sahne! Amele gibi Bella'yı sırtına alıyor Edward ve amele gibi taşıyor kızı dağlarda, taşlarda. Bir ara çok güldüm bu ağaca tırmanma sahnesinde. Kaplan ve Ejderha filmi geldi aklıma, ama o filmdeki estetik yoktu tabii! Taştan taşa sekmeleri, atlamaları vardı onlar da çok komikti. Ayrıca anlamlandıramadığım bir beyzbol sahnesi vardı, yönetmen ne yapmaya çalışmış belli değil. Efekt yapmaya çalışmış olmamış, action yapmaya çalışmış olmamış, hiçbir şey olmamış. Sahnenin en iyi tarafı fonda çalan Muse grubunun “Supermassive Black Hole” şarkısıydı. Bu gaz şarkıda nasıl gaz bir sahne çekilirdi anlatamam. En azından Harry Potter filmindeki “quidditch” sahnelerini izleseydi amatör yönetmenimiz Catherine Hardwicke, belki biraz işini görürdü.

Heroes sosu da katmışlar filme. İyi vampir kızımız Alice, geleceği görüp kara kalem çalışmalarıyla geleceği betimleyebiliyor. Başkarakterimiz Edward da (Robert Pattinson) zihin okuyabiliyor, ama insanların aklından geçen konuşmaları seyirci duysun diye hiç kasmamışlar. True Blood'ta o zihin karmaşasını seyirci bile yaşıyordu izlerken. Vampirlere biraz yetenek verelim demişler, ama ne yeteneği iyi tasvir edebilmişler ne de yansıtabilmişler.

Serinin 3 kitabı daha varmış. Bu da demek ki 3 sezonluk sıkıştırılmış dizi versiyonlarını beyazperdede yine izleyebileceğiz. Ama sıkıştırılmamış daha kaliteli bir vampir dizisi isterseniz, True Blood derim başka bir şey demem.

Dip Not: Filmin afişi bile rezalet :)

41 yorum:

Adsız dedi ki...

@Günlük,

Kıskanma Robert'ımı bakiiim!!! Bak sana bir çarparım bir de yer çarpar heee zevksizin başkanı mısın nesin yaaa aaaaaa!!! Robert Pattinson iyi de bir oyuncudur... Haddini bil beeea :)))

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Başkan, yapma şimdi be, duyanda 30 filmde oynamış sanacak:)

2 Harry Potter filmi ve bir Twilight'la olmuyor hemen oyunculuk, sorry :)

Adsız dedi ki...

helal olsun sana günlük kardeşimsin bundan böyle.. :) ya yemin ediyıorum şu herifi beğenen kızların..... neyse kırmızı noktalı cümleler kurmak istemem efendi bi blog burası bozmayalım gelip :) herif mahkemeye gitse sırf tipi yüzünden 6 ay ceza almalı..
amele demişsin ya bittim orda..
:))

Adsız dedi ki...

Olsun, hem onun tipi güzel bir kere, bas git geri bakiiim :))) Aaaaa var ya ben senin ellerini mellerini kırarım heeee senin karşında Hadsizin Başkanı adlı çok gün geçirmiş beş vakit namaz dışında hemen hemen her şeyi bilen genç, neresinden bakınırsan bakın en fazla 20(!) yaşında olan bir kadın duruyor :)))

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Joker,

Teşekkür ederim Twilight kardeşim :)


Başkan,

Güzel tipli erkek görmesek anlayacam bu bağrışmalarını da, sen sırf 87'li diye seviyorsun bu çocuğu, ben anladım şimdi:)

Unknown dedi ki...

Yani gerçekten bu adama bu kadar ayılıp bayılınmasına mana veremiyorum. Bunun erkek olmamla ve kıskançlıkla uzaktan yakından bi alakası yok. bu adamdan çok daha yakışıklı tonlarca herif var. Tek karakteristik özelliği Azeri Kızı Güner misali 3 parmak kalınlığındaki kaşları. Kristin Stewart'la film bayınca bön bön bakışmaktan başka bişe yapmıyorlar.

İşin vampir boyutunu geçtim zaten de hiç aşk filmi izlememiş olsak yani...

NN dedi ki...

filmi izlemedim. ama robert hoş bee :P. pok atmayalım lütfen canlarım ciğerlerim. herif ya da çocuk herif bence iyi kıskançlık saçma olur. tamam herkes Ron kadar hoş bakamayabilir. ama Allah'tan ümit kesilmez :P.

neyse ben de afişi beğenmedim. neden sinema filmi yapmışlar ki, tv filmi yap izleyelim. günlük de dizi tadında demiş zaten. bazı diziler var ki daha güzel.

izlersem tam görüş bildiririm ama anca dvd falan :)).

Adsız dedi ki...

al işte hala kıskançlık diyor yani bunu sen diyorsan senden yirmi kat az zeka sahibi kızlara gel de anlat.. :) ne gençler ziyan oluyor şu yamuk surata tapılıyor, yazık gerçekten.. çok doluyum ama daha yazmayacağım :) şu robert a doluyum yani yoksa ne biçim adamlar var komplekse sokuyor.. eyvallah lafımız yok.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Mert,

Aynen katılıyorum sana:) Hem bu arada Robert Pattison Gossip Girl'deki Chuck Bass'e benziyor, yeni bir keşif de sayılmaz yani, zaten vardı piyasada onun gibi biri:)


Mavi nefes,

Gerçekten dediğim gibi filmokalitesi (Boyle bir kelime var mı bilmiyorum, belki de yeni bir sözcük keşfettim :)) yoktu bu filmin. Dizi yapılmalıymış veya tv filmi. Belki de 90'lı mı olmam lazım acaba filmi beğenmem için:)

Bu arada Adsız olarak yazan kişilerin yorumlarını yanlışlıkla reddettim 4 yorumu birden görünce. Bugün şenlendi haaa burası :)

iLaydaaa dedi ki...

ya bn se bsy sorucm. fiLmde edward beLLa'nın kanını emrkn, bde fLmn sonunda baLo shnesnde dans edrknki sarkıLarı km söLüo? weya nredn buLabLrm? yrdmcı oLrsnz ck swnrm..

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

iLaydaaa,

Wlla beN biLmyrum ama bLki aşğdki Link yrdımcı oLr sana :)

http://www.amazon.com/Twilight-Soundtrack-Various-Artists/dp/B001ED7C58/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=music&qid=1233089211&sr=8-2

Adsız dedi ki...

@günlük,

Bebeğim, benim genç erkek sevdiğimi nerden çıkardın, hangi paççoz sana dedi "Hadsiz bir genç 'irkek' avcısıdır" diye? Yaaaa kızııım, ben zaten genç bir kadınım... 'Ayrıcana' (Türkçe süper ama bakar mısın lütfen), o Pattinson denen cillop 86'lıdır... Lütfen, bir yaş bir yaştır yaaaaa aaaaa delirtmeyin beni yaaaa :)))

Popüler Yorum dedi ki...

sevgili dizigünlükleri:)

filmi izledim. dediğin gibi bir televizyon filmi tadında çekimlerinden, konusuna kadar, bir roman olduğuna hatta bir roman serisi olduğuna inanmak güç. filmin afişi de aynı oranda destekler şekilde iddiasız.

ancak cool bakışlar atmaktan başka ne yapmışlar demişsin ya, bu senaryo (yani roman:) başka birşeye izin verecek derinlikte bir şey değil zaten. bence o bakışmalar ve oyunculuklar film için iyi düzeyde.

edward filmde göründüğü ilk andan itibaren ilgi çekici ve bellayla kimyası son zamanlarda izlediklerimin en iyisi. çünkü bu önemlidir bazen olmayınca olmaz. avustralya da nicole kidman ve hugh jackman örneğine bak. kimya yoksa film de yok bazen. o açıdan ben ikisinin bir arada olma, ya da filmin başındaki yanyana gelememe sahnelerini ilgiyle izledim.

ha filmin ne önemi var, bence hiç bir önemi yok. gelir geçer ama ben devamında ne olacak merak etmiyor değilim. biz ki harry potter'lar, yüzüklerin efendisinde 45 dakka yürüyen ağaçlar izledik, bunu mu izlemicez, boş geç:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Popüler Yorum,

Kimya konusunda haklısın tabii, iki oyuncunun kimyası tutmuş bu filmde:)

Bir de 45 dakka yürüyen ağaçlara çok güldüm, harbiden öyle gereksiz bir sahne vardı o filmde :) Gerçi o sahne gerekl diye yüzüklerin efendisi fanları saldırır şimdi bize:)


Başkan,

Ben imdb'nin yalancısıyım valla, orada 87'li diyor :)

Adsız dedi ki...

twilight filmini 2 kere izledim..amacım oradaki çoçuğu çok beğenmiş olmam değildi..sizde farkındasınızdirki yaşadığımız ülkede ne yazıkki duygularını bu derece açığa vuran ve zamanın gösterdiği bi aşımla aşk kelimesini ortaya çıkaran karakter oyuncularımız ellerinden geleni yapmışlar..bu karakterlerin yerine başka film yıldızları koyduğunuzu düşünün ne kadar şimdiki gibi gerçekiliği ifade ederdi??robert pattinson bence hem oyunculuğuyla hemde yetenğiyle elinden geleni yapmış..şu ana kadar yapılmış en iyi vampir-insan tiplemesi filmlerinden biri..ayrıyeten gerçek aşkın güç olmasa bile ne kadar tapılacak bi unsur olduğunuda göruyoruz..keşke bizlerde bu tip filmler çekseydikte 'recep ivedik' yada 'ıssız adam' gibi filmleri izlemek zorunda kalmasaydık..bence güzel bir film ve geri sezonlarıda izlenebilri..lost gibi bir dizi beklenemezdi bu filmden..bence anlatılması en güç olaylar bile anlatılmıs..güzel film..

lotrsever dedi ki...

arkadaşlar yüzüklerin efendisine laf etmeyelim o filmin bütün sahneleri müthiş,harika ,olağanüstü

Adsız dedi ki...

bnce çok yakışıklı yhaa
çok tatlı.... film de güzeldi
bn beendim ama afiş daha yaratıcı olabilirdi bu arada aynen hadsizin baskani na katılıorum kıskanmayın lütfenn:D

Adsız dedi ki...

mert adlı arkadaşa hiç katılmıorum
bnce yanlış düşünüyo
bi kere ayılıp bayılmamız normaldir onun kadar yakışıklısını bulamazsınız :D

Adsız dedi ki...

Öncelikle şunu söylemeliyim mantıklı ve tarafsız bir seyirci olarak.İnsanlar karizmatik olabilir olmayabilir,hoştur nahoştur hiç önemi yok.Bir filmin güzel olması için tabi ki gereklidir ama isterseniz Robert De Niro'yu getirin Fatih Ürek'in filmi ne kadar güzel olabilir?Tabi ki hiç kimseyi ya da flmi aşağılamıyorum ama eğri oturup doğru konuşalım.

Ayrıca 4 kitaplık serinin ülkemizde çıkan 3 kitabını okumuş bulunuyorum filminide izleme fırsatını bulmasamda video izleme siteleri nal toplamıyor.Ne bu hırs ne bu öfke anlamış değilim.440 sayfalık Forks'a gelişle başlayıp yılsonuyla biten bir kitabı siz nasıl sinema filmi yapardınız.Seyirciye 18 saatlik film mi hazırlardınız.Bunun mantığını lütfen açıklayın.Ayrıca buradaki konu Robert Pattinson'ın yakışıklılığı ise evet çoğu kişiye göre yakışılı akıllılık ise evet çoğu kişiye göre akıllı.

Burada bir emek var filmdeki tek kişi Edward değil.Film fikri ilk ortaya çıktığında Edward'ı bu mu oynayacak dedim inkar etmem etmeyeceğimde.Ama eğer kitabı okuma zahmetine katlanıpta filmi izleseydiniz sizde aynı fikirde olurdunuz.Fakat Pattinson oyunculuğuyla çok iyi bir iş çıkarmış.Bize gerçek Edward'ı yaşattı.Ben sevgisini gösteren ve hayranlığıyla çığlık atan insanlardan olmadım.Olamamda zaten.Ama daima iyi işi takdir ederim.Jestler mimikler gülüş bakış kitabı yansıtıyor seyirciye anlatıyor.

Evet tabiki kopukluk yaşanan noktalar var fakat koca kitabı daha iyi nasıl film yaparlardı bilmiyorum.Beyzbol sahnesine gelince kitabı okursanız gerekli olduğunu ve filmi oluşturan temel taşlardan biri olduğunu farkedersiniz.James ve Bella ilk defa karşılaşıyor ve ondan sonra kovalamacalar başlıyor.Zira kalbiniz falan vardır o sahneleride sevmezsiniz.Kanlı bıçaklı sahnelerde ödünüz patlar.Orasına karışmam demirden korksaydım trene binmezdim:)

Ayrıca bazen sözler yerine gözlerin konuştuğunu hatırlatmakta fayda görüyorum.Tabi bunu hiç yapmadıysanız yadırgamamak lazım.Hiç bir vampire aşık oldunuz mu?

Ayrıca okuduğunuzu zannetmiyorum fakat Stephenie Meyer(kitabın yazarı) bir röportajında kendini bir yazar olarak değil bir hikaye anlatıcısı olarak görüyor.Hatta bir rüya yüzünden bu ''seri'' ortaya çıkmış.

Lütfen artık bilmeden etmeden izlemden okumadan yorum yapmayalım.Çamur atmanın alemi yokEmeğe saygı.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Adsızcım,

Bu ne şiddet bu ne celal be kuzum. Vay be, Twilight’a bak fan değil, İngiliz holiganları gibi seyirciler kazanmış hemen.

-440 sayfalık bir filmi çok güzel film yapardım ben, bu kadar da güveniyorum kendime. Güzel adaptasyon film görmesek yutturacaksın valla bize Twilight’ı. Valla ne diyeyim, Harry Potter serisini okuduğumda da filmi izlediğimde de aynı tadı aldım mesela. Great Expectations da güzel uyarlamadır, onu da önerebilirim sana. Sabun köpüğü best seller’lar okuyacağına bu kitabı okuyabilirsin. Robert Pattison çoğu kişiye göre akıllı demişsin de merak ettim nasıl anlamışlar onu, IQ testi mi yaptınız birlikte!

-Yakışıklılık ve güzellik göreceli bir kavramdır, benim beğendiğimi sen beğenmeyebilirsin, senin beğendiğini bene beğenmeyebilirim.

-Kitabı okuma zahmetine katlanamam, hayatıma ara veremem bu güzel kitap (!) için.

-Beyzbol sahnesi tabii ki gerekliydi! Biraz şaşaa, biraz gösteriş tempoyu arttırabilir tabi! Kitapta da okurken yaşamışsınızdır aynı görsel şöleni!

-Zira kalbiniz falan vardır o kovalamaca sahnelerini sevmezsiniz demişsiniz ya, çok güldüm. Gerçekten sahneler o kadar heyecanlıydı ki kalp krizi geçirebilirdim!
Kanlı bıçaklı sahnelerde ödüm patlamadı ama, kan yoktu çünkü :)

-Ben hiçbir vampire aşık olmadım ama anladığım kadarıyla siz çok aşık olmuşsunuz! Hiç korkmuyor musunuz vampirlere aşık olmaktan?

-Stephenie Meyer tabii ki yazar olamaz, iyi bir editörle dedem bile best seller olabilir!

-Bilmeden izlemeden yorum yapmıyorum. Biliyorum ve izliyorum ve yorum yapıyorum. Ayrıca kitap da Umberto Eco’nun kitabı değil, göstergebilimsel açıdan irdelememize gerek yok yani.

-Emeğe saygıymış, yerim o emeği ben. Sizin daha güzel yorumlarınız varsa siz de blog açın sizi de okuyalım ya da en azından tartışabilmeyi öğrenelim.


Bu yazı yorum bırakarak blogumu taciz eden ama yorumlarını reddettiğim tüm Adszılara gelsin efenim: )

Dediğim gibi, bu blog kişisel bir üründür ve tabiki de kişisel fikirlerim olacaktır, beğenseniz de beğenmeseniz de!

Uyhhhh sinirlendim haaaaa : ) Başkan, koş üstüme geliyorlar :

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Eklemeyi de unuttum. Her kitabın filmi yapılmamalı bir de, her kitap film olsaydı etraf çöplük olurdu:) Bakınız True Blood da kitap uyarlaması ama ne yapmamışlar, film yapmamışlar, dizi yapmışlar :)


Trendometre'de okudum az önce.
http://www.trendometre.com/2009/02/01/bu-trendi-kadinlara-borcluyuz/

Belki de kadın olmadığım için anlayamıyorum bu saplantıyı.


Yaprak Aras demiş ki;

Newsweek dergisi yazarlarından Jennie Yabroff, Edward Cullen diye ölüp bitten kadınların asında vampirin kedinise değil, altında yatan karaktere tutulduğunu iddia ediyor:
“Vampirin tehlikeli olması cezbediyor onları. Doğasında tehlikeli ama sevdiği kadına karşı yumuşak, kendini kontrol edebilen, doğaüstü güçlere sahip ve ölümsüz bir sevgili…”

Gotik edebiyat uzmanları ise, vampir-insan yasak aşkının büyüsüne kapılan kadınların beğenilerini ilk kez gösterebildiklerinin altını çiziyor ve ekliyor:
“Kötülük yapmadan ‘kötü’ olabiliyorlar. Güçlü, tehlikeli ama tutkulu ‘kötü adam’ (vampir), özellikle ilişkilerinde macera ve heyecan arayan kadınlar tarafından beğeniliyor.



Bana mantıklı geldi bu açıklama.

Adsız dedi ki...

Robert Pattinson, süperdir, seksidir, on numaradır, ayrıca esaslı bir cinsellik objesidir, hepiniz kesin sesinizi beeea :)))

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Başkan, beni koruman gerekiyordu!

Geldin bir de sen vurdun valla:)

Adsız dedi ki...

ben iki kitabını da okudum(twilight-newmoon)filmini de 2 kere seyrettim
kitapta her şey daha ayrıntılı yazıyor ve bazı olaylar biraz daha farklı
ama film kötü değildi
dizisi de güzel olurdu
bi de her kitabın filmini yapmalılar bnce öyle daha güzel olurr :)):D

Adsız dedi ki...

robert ıma laf söyleyen hoşşikler karşısında beni bulur..aaaaaa
nedir bu ya:D LÜTFENN kıskançlık yapmayalım onun yerine kabullenip
oturalım oturduğumuz yerde
tmm beenmiyor olabilirsiniz ama lütfen çamur atmayalım:D

Adsız dedi ki...

Robert'a laf söyleyenler bir kere hoşşik diildir lütfen terbiyeli olalım, onlar paçççççozun başkanıdırlar beeeea :P

Adsız dedi ki...

aslıda film o kadar da kötü değildi. ormanda kızı sırtında gezdirmesi, heroes sosu dedigin özel güçler,beyzbol sahnesi filan kitaba bayağı uyumluydu diye düşünüyorum. kitabını okudukdan hemen sonra cıktı bu film şansıma:) ve kitaptan cekilen filmler pek güzel olmaz. bu güzeldi.

Adsız dedi ki...

Filme kitabını okumadan giden çoğu kişi -ben de dahil- filmi beğendi, genellikle kitabını okuyarak gidenler beklediğini alamayarak geliyor, çünkü ben Alacakaranlık'ı daha sonradan okudum ve gerçekten çoğu sahne örtüşmüyor, bunun altında yatan sebep bu.

Robert'a gelince yakışıklı falan ama öyle ahım şahım bi' karizması da yok, normal bi' insan olup sokakta gezse eminim ki kimsenin dikkatini çekmezdi, sırf ünlü diye böyle yapıyorlar işte...

Kristen çok sevdiğim bir oyuncu ama bu filmde bu rolü ona vermemeleri lazımdı, kız çok neşeli olsa, gülse gene kibirli ya da soğukmuş gibi gözüküyor, kitaptaki Edward'a deli gibi aşık, gözlerine baktığı an içi yanan kız yok, ama Robert'la çok yakışmışlar (:

Diğer oyuncuların hepsi doğru seçimdi bence, özellikle Alice karakterini çok sevdim çok sevimli :) Sadece Jasper biraz soğuk kaçmış diye düşünüyorum.

Görsel efekt konusuna hiç girmek istemiyorum zaten, tek kelimeyle berbattı, gün ışığında parlamaları falan hiç farkedilmiyordu, yani özetleyecek olursak büyük beklentilerle, tamamen tatmin olmuş bir biçimde filmden dönmek istiyorsanız hiç gitmeyin, sadece izlemek için gidin, çünkü her ne kadar eksikleri çok olsa da izlenmesi gereken bir film.

Adsız dedi ki...

Eklemeyi unuttum:

Ama kim ne derse desin müzikleri number one ! Ama en güzeli ^Muse-Supermassive ßlack Hole^ dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..

SaygılaR..

Adsız dedi ki...

aslında eli yüzü düzgün biri alkışlancak bi başarıyada sahib digil robert ama filmde oynadıgı rol kızların ona asık olmasını sagladı herkezin isteyip ulaşmadıgı aşkı anlatıyo cünkü cocukta bu yüzden kızların beyenisini topladı ama robert olaraka digil edward olarak beyeniliyor... abartmayın bence google girip bi kaç resmine bakmanız ondan sogumanıza yeter bence :) robert digil edward unutmayın ;)

Adsız dedi ki...

bak adsız arkadaş robert ı sevmio labilirsin ama onu hem edward hem de robert olarak seven binlerce kişi var bunlardan biri de bnm ...
bnce gayet de eli yüzü düzgün..
çok tatlı bi kere
onun utangaç haline bayılıorum yhaa:D

Adsız dedi ki...

bence çok haklısın tiwilight iyrenç bir seri tamam edward (robert pattianson) yakışıklı anladık.Zaten kitapta filimde abartılacak bir güzellik yok.Zaten hiç yok.Sadece yazarın,filmin,ünün,paranın pulun vs.
edward ın çekiciliği yüzünden olduğunu düşünüyorum
Not:ben bir harry potter hayranıyım ama alacakaranlık serilerinide okudum gerçekten insanı çekiyor ama harry potter gibi olamaz
NOT facebook ta açılan harry potter mı alacakarnlıkmı sonuç:
HARRY POTTER:1.986.654 FAN
TWILIGHT:789.765 FAN
ee artık anlamışsınızdır

Adsız dedi ki...

bnce twilight serisi muhteşem tmm bn de harry potter ı seviorum ama bin kere twilight!!!

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

twilight serisinin sürükleyicilikten başka hiçbir numarası yok; o da son iki kitapta "yazar ne yapmaya çalışıyor??" diye düşünmekten bok oluyor zaten..
ben bu kitapta amerikan gençliğini gördügüm için, tespitinizi dogru buluyorum, sabun köpüğü bir film.
ama iyi bir kitap uyarlaması degil kısmına katılmıyorum..Kitabı ne ki filminden ne bekliyoruz dimi :)

Adsız dedi ki...

bi kere kitap muhteşem!!
sürükleyicilikten başka yanları da var . Film de çok güzeldi ama kitabı daha güzel...Son iki kitap da öncekiler kadar güzel..

kimsesizz marta dedi ki...

slm arkadaşlar :

twilight hakkındaki görüşlerinizi açığa vurmuşsunuz çok güzel ama bu eleştirileri birilerine çamur atarak yapmak oldukça yanlış robertt pattinson daha 23 yaşında ve sadece bikaç deneyimi var bu kadar az deneyim sahibi olmasına rağmen rolünün hakkını vermiş bence bi insanın rol yapması için o durumu hissetmesi lazım bazen oyuncular tokat sahnesinde daha etkileyici olmak için tokat bie yiyorlar(ki bunun örneğini adnan şenses te de gördük)robert pattinsonun vampir olma gibi bi imkanı yoktu.buna rağmen çok ii iş çıkardı benliğine kadar hissetti.ayrıca kitapta ne yazıosa onu oynamak zorundalardı.kesinlikle robert pattinson bu rol için biçilmiş kaftan die düşünüorum birde rolünü çok ii yaptığına inandığım billy black var oda çok ii.lakin ısabella swan karakterindeki kristen çok yapmacıktı bazı mimikleri sahteydi o role jessica alba'nın getirilmesini isterdm.ama fenada sayılmazdı.bence gençler iyi bi iş çıkarmıştı.bu filmin dewamı olan new moon yani yeni ay'ı 20 kasım da dört gözle bekliorummm

Adsız dedi ki...

Edward'a deli olan kızları hiç anlamıyorum hayatlarında hiç erkek görmemişlermi. Ama dizi günlük, dostum alice yani ashley greene laf yok.

Oyunculuklarına gelince karakterlerin çok fazla geçmişi olan güçlü oyuncular olmamalarına rağmen iyi bir film olmuş.bide yukarda True Blood diye bir film önermissin onuda izlicem en kısa zamanda.

Adsız dedi ki...

bence twiligt filmi çok başarılı.gerçi kitapta bella edwardın ilk başta ona attığı triplerden şikayatçi ve ona bunu açıç söylüyor sert bi dille.fakat filmde biraz yalaka bir karakteri yani oğlan beni sevsin sadece tarzını kısıttlı zaman ve senaryo yüzünden oynuyor.filmde ki her oyuncuyu teker teker meraktan araştırdım.merak ettim daha önce filmlerde oynamışlarmı die.ve ewt.hepsi baya fazla filmde oynamış.edwardla bella çok yakışmış.bellanın neşeli olması gerektiğini söyleyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim bu senaryodan kaynaklanıyo vekarakter edwarda uysun die bunu yapmışlar.ayrıca bence bella(kristen stewart)çok güzel ve edward(robert pattinson)da çok yakışılı.

Adsız dedi ki...

bu arada facebookta ki testi söyleyen kişiye şunu söylemek istiyorum.harry potter yqani daniel racdfield 13 yaşında serilerine başlayan ve pek çok filmi çekilen bir oyuncu.ayrıca harry potterı severim ama içeriği o kadar derin bir film değil.bizim millet onu çok kolay anlar.fakat twiligt bizim millet için fazla ağır ve içeriği söz kalite gişe rekorlarını sinemaya iki kere getirilmesini saymıyorum bile bizim millet için çok derin ve ağır

Adsız dedi ki...

bir de merak eden arkadaşlara benden söylemesi bella vampir olsun istiyorsanız merak etmeyin olucak.ama çok erken deil.ve eğer olduğunu göremezseniz olacağına dair ip uçları göreceksiniz ve bunu kafanızda canlandırabileceksiniz.

Adsız dedi ki...

Ben katılıyorum valla çok doğru.Çekimler gerçekten de berbattı.Ayrıca edward hiç de o kadar yakışıklı değil.Hatta tipsizin teki :(